subota, 3. rujna 2022.

Kozmetika sa shea maslacem - Coco & Eve Fig - Coconut maska za kosu

 

coco-eve-like-a-virgin-maska-za-kosu-notino_hr

Notino nas vrlo često iznenadi i dovodi svjetske brandove na svoj web shop, vrisnula sam od sreće kad sam vidjela da je konačno dostupan Coco & Eve. Za one koji ne znaju, Coco & Eve je 100% cruelty free, rade veganske proizvode i koriste tropske sastojke u svojim proizvodima. Kao što i sam naziv govori, kokos im je jedan od glavnih sastojaka u proizvodima pa tako i u Like A Virgin super Nourishing Coconut & Fig maski za kosu.


Coco & Eve Like A Virgin super Nourishing Coconut & Fig maska obogaćena je ekstraktom kokosa, esencijom smokve i shea maslacem. Kažu da ova maska vraća kosu u „djevičansko“ stanje, odnosno u stanje kose koja nije tretirana bojama i razno raznim toplinskim uređajima, zato i naziv „Like a virgin“. Ova maska bi trebala dubinski nahraniti kosu, dati blistav sjaj i poboljšati strukturu kose, te ostavljati kosu svilenkasto mekom.

Maska se može koristiti 1-2 put tjedno. Više ne koristim regeneratore za kosu pa tako maske koristim kod svakog pranja kose, a to je 2-3 put tjedno. Pitate se zašto ne koristim regeneratore, e pa shvatila sam da mi nisu dovoljno hranjivi i da su maske puno bolji odabir. Radije platim masku nekoliko kuna više i imam ju mjesec dana (a nekad i dulje), nego da koristim regeneratore, koji se puno brže troše, a nisu jednake kvalitete kao što su maske. Pošto imam suhe vrhove, treba mi bogata njega i jednostavno mi regeneratori kao takvi nisu dovoljni da bi nahranili i kvalitetno njegovali vlasi.


coco-eve-like-a-virgin-nourishing-mask-notino_hr

U ovu masku sam se zaljubila prije nekoliko godina, kad sam ju dobila u beauty adventskom kalendaru. Bila je to ljubav na prvi maz. :D Oduševljena sam bogatom, puterastom teksturom, maska samo klizi po kosi. Coco & Eve maska je super hranjiva, imam suhe vrhove i uz ovu masku nemam problema s češljanjem. Dobro nahrani kosu i čini ju jako mekanom i iznimno sjajnom. Maska ne otežava kosu i ne ostavlja za sobom tragove ili težinu na kosi. Čitala sam jako puno pozitivnih dojmova od osoba koje imaju kovrčavu kosu, navodno prirodne kovrče blistaju i mekane su od korištenja maske. 

Kozmetički sastojci shea maslac, arganovo i ricinusovo ulje odlično sjedaju na kosu i čine ju čvršćom i otpornijom, a upravo je ova maska prepuna tih sastojaka. Maska čini kosu zaglađenom, mekanom, sjajnom i daje joj lijep i njegovan izgled. Kroz dulje korištenje, točno se vidi razlika na kosi, kosa izgleda punije i zdravije, s minimalno oštećenja. Imam jako dugu kosu s vrlo malo oštećenja, odnosno imam nešto ispucalih vrhova, ali oštećenja minimalno, tako da, vjerujte da znam kad neki proizvod radi svoj posao. 


coco-eve-maska-za-kosu-notino_hr

Obožavam miris ove maske, isprepliću se bogate note kokosa i smokve. Miris je puderast i opojan, ali nažalost potraje samo dan na kosi, poslije toga ga ne osjetim. Miris ove maske me podsjeća na Niveine pearl & beauty dezodoranse. 

Maska dolazi u količini od 212 ml s rokom trajanja  od 12 mjeseci. Maska je cruelty free i veganska, a to jako cijenim jer ne moram napominjati zaštitu životinja, ali isto tako i poštivanje ljudi koji su se opredijelili za veganski način života.

 Maska je za 10 i doslovno mrzim samu sebe jer uvijek moram obožavati ovakve stvari, koje su skup sport. Cijena joj se kreće od cca 120 kn za 60 ml ili cca 220 kn za 212 ml. Ovaj set trenutno možete kupiti na Notinu za cca 211 kuna, ako iskoristite kod 15notino.


coco-eve-like-a-virgin-maska-za-kosu-recenzija-notino_hr

Uz ovu masku sam dobila i četku za kosu, koja ima duple zubce, što omogućava lako raščešljavanje kose. Isto tako, ovakav raspored zubaca bi trebao smanjiti oštećenja kose. Zubci su napravljeni od mekane plastike, ali bez obzira na to ne čupaju kosu. Do sad sam koristila četku branda wet brush i ona mi je super, ali moram priznati da mi je Coco & Eve bolje koristiti na mokroj kosi. Manje ju oštećuje i puno lakše ju raščešljava. Ne znam to objasniti, nakon češljanja kosa bude baš jako zaglađena i ravna, a to je izgled kojem ja težim. 


coco-eve-njega-kose-notino_hr

I četka i ambalaža maske su načinjene od matirane plastike, četka na dodir djeluje baršunasto i meko. Proizvođač je mislio na to da je lakše baratati matiranom četkom dok imamo mokre ruke, uopće ne klizi iz ruku. Većinom izbjegavam češljanje mokre kose jer je tad sklonija pucanju, ali volim s vremena na vrijeme raščešljati masku po kosi jer mi tad bude ultra ravna, zaglađena i ko iz salona. 



coco-eve-cetka-za-kosu-notino_hr

Četka se jednostavno čisti, malo uz pomoć čačkalice, malo pod mlazom mlake vode i šampona i čista je za čas. Jedino mi je trebalo neko vrijeme da se priviknem na držanje jer četka nema dršku pa mi je od početka bilo nespretno baratati njome. 


coco-eve-maska-za-kosu-recenzija-notino_hr

Što mislite o ovim proizvodima, jeste li ih isprobali? Koja četka je vaš favorit?

Hvala na čitanju!

Anamarija


*post je nastao u suradnji s Notinom, što ne utječe na moje iskreno mišljenje

2 komentara:

  1. Zvuči mi savršeno pogotovo u kombinaciji sa četkom, a taman sam u potrazi za novom maskom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maska je stvarno super, a četka mi je sve draža i draža, baš mi lijepo zagladi i raščešlja kosu. :D

      Izbriši