utorak, 12. rujna 2023.

Lancome Lash Idole maskara za volumen i uvijanje trepavica

 

lancome-maskara-za-volumen-i-uvijanje-notino_hr

Osobno sam pobornik drogerijskih maskara, prvenstveno jer ih često mijenjam pa je lakše svakih mjesec do dva kupiti drugu maskaru do nekakvih desetak eura, nego ove skuplje brendirane. Ali isto tako kao prvi make up junkie, volim isprobati i ove malo skuplje, čisto da vidim vrijede li strke i hvale. Pojedinim ženama je Lancome Lash Idole jedna od omiljenih maskari branda Lancome, probala sam neke njihove maskare i u globalu sam bila zadovoljna.


lancome-lash-idole-maskara-za-volumen-i-uvijanje-trepavica-notino_hr

Lancome Lash Idole maskara služi za pružanje volumena i uvijanje trepavica. Ova maskara je lagane teksture, odnosno ne osjećate ju na trepavicama, vrlo je lagana i idealna za svakodnevno nošenje, bez otežavanja trepavica. Pruža divno, lepezasto uvijanje trepavica i trepavice drži uvinutima satima nakon nanošenja, moje trepavice izgledaju lijepo kroz cijelo radno vrijeme, a i dulje. Doduše s vremenom kao da slabi i nestaje, ali ne mogu reći da se mrvi ili trusi, već se nekako potroši s nošenjem. Mojim trepavicama pruža dobro uvijanje i neki srednji volumen, voljela bih da mi pruži malkice više volumena, zadovoljna sam duljinom koju mi pruža.

Svi mi imamo preferencije što se tiče koliko je maskara mokra, osobno volim maskare koje su na mokrijoj strani, one koje su odmah u startu suhe, kao da mi grebu oči i ne znam radit s takvima. Lancome Lash Idole maskara je negdje na sredini što se tiče mokro/suhe teksture, voljela bih da je podatnija/mokrija. Bez obzira na to, ne grebe oči kad se nanosi, lijepo se prima za trepavice i bez problema se razmazuje po trepavicama. Lancome je mislio na sve pa tako postoji i Lancome Lash Idole vodootporna maskara, tako da svatko može birati koja mu verzija bolje odgovara. Moja je obična verzija, vodootpornu nisam probala.


lancome-lash-idole-notino_hr

Na očima se brzo suši i setira i ne mrda dokle god ju ne skinete. Osim, kod osoba sa spuštenim kapcima, kao što sam ja, e tu nastaje problem sa svakom maskarom koja postoji na ovom svijetu, u unutarnjem kutu oka, odnosno iznad oka, na unutarnjem dijelu kapka, sve i jedna maskara mi se s vremenom razmaže, čak i one vodootporne. Već sam se pomirila s time jer kako sam starija, tako mi se kapak sve više i više spušta, a ujedno su mi kapci masni i zbog toga mi se svaka maskara s vremenom razmaže. 

Probala sam milijun verzija maskara, vodootpornih, nevodootpornih i sa svakom mi je ista priča, kroz nekoliko sati, kako se kapak naslanja na trepavice, tako se maskara razmaže. Ne vidim kako si mogu pomoći, osim da odem pod nož. Ako imate ikakav savjet kako da riješim taj problem, molim vas pišite u komentare. Dakle ovo je moj osobni problem, sa svakom maskarom, ne samo ovom, što ne znači da će se i vama razmazivati. Evo, baš sam danas, nažalost plakala kad sam nosila ovu maskaru i suze mi ju nisu razmrljale, tako da, maskaru ne dira ništa, osim mog debelog i masnog kapka.


lancome-lash-idole-maskara-recenzija-notino_hr

Sve u svemu, zadovoljna sam maskarom, volim ju nositi, sviđa mi se izgled koji pruža mojim trepavicama i idealna mi je za dnevno nošenje. Za neki večernji izgled nije dovoljna jer joj je mana manjak volumena koji pruža. Kod nanošenja stavljam dva sloja maskare i za moj gušt, trepavice nemaju dovoljno volumena/gustoće, a svaki novi sloj bi prouzorokovao sljepljene trepavice, stoga ju furam s dva sloja.

Mislim da mi trepavice izgledaju lijepo s ovom maskarom i uživo to puno bolje izgleda, nego ovako na fotkama. Ne znam to objasnit, trepavice izgledaju produljeno i lijepo, maskara daje neki prirodan efekt, kao moje trepavice, samo bolje, nije napadna, već lijepo otvori oko. 



lancome-lash-idole-review-notino_hr


Posebnost ove četkice je, osim što je gumena i po meni bi sve maskare trebale biti gumene, ta što ima zakrivljenu četkicu s kraćim i duljim čekinjama.  Dulje čekinje služe za razdvajanje trepavica, a kraće lakše obuhvaćaju korijen trepavice i samim time pružaju bolji volumen. Četkica je savijena i prvo treba neko vrijeme da se prilagodite na nju, barem je meni trebalo, ali dok sam joj ulovila štimung, nema bolje. Rekla bih da je četkica nekakve srednje veličine i idelana je za ljude s malim trepavicama jer može obuhvatiti i one najmanje. Najprije stavim sloj maskare s duljom stranom četkice, time trepavicama pružim duljinu i razdavajanje, a nakon toga cik-cak potezima prelazim s kraćom stranom četkice i time postignem bolji volumen od korijena do vrha trepavica. Lancome Lash Idole maskara ima 360 mikrovlakana u čak 125 različitih veličina.



lancome-lash-idole-recenzija-notino_hr

Izgled amabalaže Lancome Lash Idole maskare je po meni lijep i ženstven. Maskara je u četvrtastoj ambalaži, sa zaobljenim vrhovima i na vrhu maskare se nalazi reljef ruže, koji sam ja nažalost zaboravila fotografirati, ali moram reći da je lijep detalj na ambalaži. Ambalaža je sjajna, s crnim i rozim tonovima, lagana je i ugodna za držanje. Imala sam nekoliko Lancome maskara i svaka ima neko posebno pakiranje odnosno ambalažu, drugačiju od drugih. Ne sjećam se kad sam zadnji put imala maskaru koja je bila u četvrtastom pakiranju.

 

lancome-lash-idole-maskara-notino_hr

Cijena na Notinu joj je trenutno 27 eura (inače puna cijena je nekih 38 eura) i dobije se količina od 8ml te ju je potrebno potrošiti u roku od 6 mjeseci po otvaranju. Ne moram napomenuti da za nas koji svaki dan nosimo maskaru, nije preporučljivo koristiti istu 6 mjeseci, a i realno potrošit ćete ju prije isteka...ali opet, da se podsjetimo da je maskaru potrebno redovito mijenjati, kako bi se izbjegla mogućnost nastanka i razvijanja bakterija. Najbolje maskaru promijeniti svakih par mjeseci, ipak su oči u pitanju. Ako vam je cijena za full size malo previše, a želite isprobati ovu ljepoticu, na Notinu možete naručiti i manju verziju od 5 ml za samo cca 12 eura.

Što se tiče skidanja, najbolje ju je skidati ili dvofaznim sredstvom za čišćenje ili nekim uljem, može se skinuti bez problema i micelarnom otopinom, ali nekako za okoloočno područje vam preporučujem blaže i uljne čistače, kako bi izbjegli previše trljanja po i tako osjetljivom području.


Jeste li isprobali ovu maskaru, što mislite o njoj? Koja je vaša go to maskara?


Hvala vam na čitanju!

Anamarija 

*post je nastao u suradnji s Notinom, što ne utječe na moje iskreno mišljenje

Nema komentara:

Objavi komentar