srijeda, 9. kolovoza 2023.

Olival matirajući mousse za lice - spf50

 

olival-matirajuci-mousse-spf-recenzija-notino_hr

Dugi niz godina koristim Olival proizvode za njegu lica i ako netko zna napravit dobru kremu, onda je to definitivno Olival. Sreća naša pa je od nedavno Olival dostupan i na Notino web shopu! Danas vam donosim dojmove o Olival matirajućoj mousse kremi sa zaštitnim faktorom 50.

 

olival-dnevni-matirajuci-mousse-spf-recenzija-notino_hr

„Ova je krema obogaćena niacinamidom i ubikvinonom, odnosno koenzimom Q10. Niacinamid (vitamin B3) reducira pojavu nepravilnosti, regulira lučenje sebuma i vidljivost pora, ujednačava ton i teksturu kože. Ubikvinon ili koenzim Q10 (antioksidans) štiti od slbodnih radikala nastalih UV zračenjem i okolišnim stresorima, stimulira sintezu kolagena, umiruje kožu i djeluje prevenirajuće na znakove preruranjenog starenja.“


olival-dnevna-krema-za-lice-zastitni-faktor-notino_hr

Što se tiče zaštite od sunca, posao odrađuje korektno, super štiti i kad god sam ju nosila, nisam imala problema s hiperpigmetacijama, zahvaljujući nianciamidu, koji je jedan od glavnih sastojaka ove kreme.

 

Naime niacinamid je vrsta vitamina B3, koji pomaže kod problema s aknama, prištićima, hiperpigmetacijama i borama. On prodire duboko u kožu, potiče sintezu kolagena, ublažava pojavu i vidljivost mrlja, potiče obnovu kože te jača obrambenu funkciju kože. I to sve tako zaista i funkcionira u ovoj kremi, sprječava pojavu novih mrlja i tip top štiti od sunca i štetnih uv zraka.

 

olival-krema-za-lice-recenzija-notino_hr

Kao što joj i sam naziv govori Olival hidratantna mousse krema za lice i vrat - je mousse krema i za sobom ostavlja blagi zaštitni film. Pošto je ovo mousse, treba joj malo više da se razmaže, zbog svoje gustoće.

 Krema bi trebala matirati kožu i zbog toga proizvođač navodi kako je pogodna i za ljude s masnom kožom. Istina je da matira kožu, ali to je neki semi mat učinak, nije full matirajuća, što bi možda nekoga s jako masnom kožom moglo razočarati, iskreno sam mislila da će joj matiranje biti jako. Ali sve u svemu za potrebe moje mješovite kože je idealna, vrlo malo se zasjajim kroz dan.

 

olival-spf-dnevna-krema-recenzija-notino_hr

Čula sam da neki ljudi imaju problema s korištenjem ove kreme ispod šminke, niti jednom nisam imala problem da mi se šminka raspala zbog ove kreme, dapače, puder mi se držao po cijele dane na licu. Samo treba ostaviti kremu da se dobro upije i sjedne na lice i tek onda nanositi puder i ostalu šminku. 

Ako ćete odmah po nanošenju kreme krenuti nanositi puder, moglo bi se dogoditi da se krema krene mrviti i to onda nikako ne izgleda na koži. Zaista ju treba ostaviti da sjedne i to mi je u rano jutro uvijek bio problem s ovom kremom, nikad mi se nije dalo čekati da se upije i fiksira na koži.


olival-mousse-krema-spf-recenzija-notino_hr

Nisam primijetila da ostavlja ikakav bijeli trag na koži, fotkala sam se blicom dok sam nosila ovu kremu i nisam imala odbljesak na licu, niti bijelo lice ala James Charles. :D

Iako je mousse, za mene nije bila dovoljno hranjiva i morala sam ispod nanositi serum, kako bih udovoljila potrebama kože kroz dan. Krema nije komedogena, ne čepi pore, niti sam imala problema u vidu prištića. 

 

olival-dnevna-krema-za-lice-spf-notino_hr

Valja napomenuti kako je ovo veganski proizvod te u sebi ne sadrži parfem, što će ga reći da ima vrlo blag miris po samim sastojcima koji se nalaze u kremi. Miris je blag i većinu vremena neprimjetan. Krema je blage žućkaste boje.

Krema dolazi u crnoj plastičnoj tubici u količini od 50 ml i cijeni od nekakvih 15 eura. Po otvaranju ju je potrebno potrošiti u roku od 6 mjeseci. Tubica je crne boje, s bijelim slovima, karakteristična za Olival Professional liniju, meni osobno nije nešto oku privlačna, ali ne mora svaka krema na mom stolu biti u lijepoj ambalaži, bitno da ona djeluje i odrađuje svoj posao kako spada.

 

olival-dnevna-matirajuca-krema-spf-recenzija-notino_hr

Što se tiče ove kreme, zadovoljna sam u svim aspektima i odrađuje sve što jedna krema sa zaštitnim faktorom treba, međutim, nakon nebrojeno potrošenih tubica, zasitila sam se ove kreme i sad sam prešla na njihove fluide sa spfom i mogu reći da sam zasad oduševljena.

 

Sve u svemu, koji god probate spf od Olivala, nećete požaliti, ali sad ljeti, uzmite onaj s najvišom zaštitom.

 

Jeste li isprobali ovu kremu, kakvi su vaši dojmovi?


Hvala vam na čitanju!

Anamarija


1 komentar:

  1. Upravo sam pri kraju tubice, ono što se meni nije svidjelo kod nje i što nisam očekivala je ljuštenje. Bez obzira koliko bih je stavila (malo ili malo više) pri gotovo svakom nanošenju bi se pojavilo ljuštenje, a i oči su me dosta pekle od nje. Po tome mi je fluid verzija sa SPF-om 30 puno bolja, a sada se veselim probati i novu sa faktorom 50 :)

    OdgovoriIzbriši