petak, 2. prosinca 2016.

Olival Natural Ružmarin i Limun šampon - recenzija

Bok svima, danas vam tipkam o šamponu za masnu kosu kojeg sam zavoljela u jako kratkom roku. Ako imate masnu kosu, nastavite čitati jer bi vas ova recenzija mogla zanimati.

"Natural Ružmarin Limun prirodni je šampon koji temeljito čisti i uspostavlja prirodnu ravnotežu vlasišta. Eterično ulje ružmarina umiruje, a limun prirodno isušuje masno vlasište i njeguje kosu. Uporaba: šampon nanesite na mokru kosu, lagano umasirajte i ostavite nekoliko minuta da djeluje. Nakon toga isperite kosu uz lagano raščešljavanje."

"Nije testirano na životinjama, bez SLS-A, bez parabena, bez umjetnih mirisa i boja."




Kao što možete vidjeti ambalaža je prozirna sa zelenim detaljima, Green approves 👏 na stražnjoj naljepnici, s unutranje strane se nalazi zeleni crtež, pretpostavljam da su pokušali ilustrirati ružmarin. Meni je to vrlo zgodan detalj i lijepo mi je vidjeti dok brandovi brinu o detaljima i rade na raznolikosti.

Šampon dolazi u količini od 250 ml i po cijeni od 39,99 kuna. Većina će reći da je to puno za šampon jer ako ste ko ja pa kupujete one za 20 kuna, na prvu ćete biti skeptični, drago mi je da mene to nije odvuklo od kupovine. Na mom primjerku piše da ga je potrebno potrošiti do srpnja 2018. godine.

Šampona nije potrebno puno, ja inače dva put šamponiram kosu i još ga nisam uspjela potroštiti, a imam ga nekih dva mjeseca. U bočici mi je preostalo šampona za još pokoji tjedan.






Čep radi na principu dok se jedna strana čepa pritisne dolje, strana s otvorom se podigne. Otvor čepa je dosta malen, vidjet ćete dolje na fotki. Meni ne smeta kaj je otvor tak malen i nemam problema s doziranjem proizvoda, malo jače stisnem bočicu i šampon bez problema izađe van.






Šampon je srednje guste teksture i stvara lijepu pjenu, kod prvog šamponiranja stvara nešto manje pjene, ali to je normalno jer treba pokupiti nečistoće s kose. Kod drugog šamponiranja potrebno je vrlo, vrlo malo šampona i onda stvori stvarno bogatu pjenu.

Miris šampona je vrlo blag i neće vam se zadržavati na kosi.

Ovaj šampon je namjenjen za masnu i normalnu kosu. Moja je pomalo od svega toga, tjeme mi je izrazito masno i šta god ja radila, kosu sam morala prati svaki drugi dan, ostatak kose mi je normalan, dok su mi vrhovi suhi i ispucali, ali uglavnom ništa strašno.
Moram priznati da inače kosi pridajem najmanje pažnje, operem ju, nabacim neki regenerator, povremeno masku ili ulje. Inače, uvijek sam šampone birala po mirisu, nisam gledala ni sastojke, ni za kakvu kosu je namjenjen. Nekako sam prihvatila da mi se kosa jako brzo masti i nosila sam se s tim, nisam mislila da mi ima pomoći. S masnom kosom se borim od srednje škole i inače moja rutina pranja kose se sastojala od nekog random šampona i Head&Shoulders šampona. U posljednje vrijeme H&S mi je postajao preagresivan pa sam gledala da ga čim manje upotrebljavam. Nedavno sam od jednog Plamolive šampona dobila punu glavu peruti. Glava me nenormalno svrbila, htjela sam poludit, u to vrijeme je Olival počeo s objavama na fejsu o novim šamponima i moram priznati ove slatke bočice su me baš mamile. U šetnji dm-om sam ga uočila i odlučila sam mu dati priliku, mislila sam si valjda mi stanje ne možete biti gore, taman  da je ovaj šampon žnj ko i ostali... Drago mi je da sam ga kupila jer moju masnu kosu drži četiri dana pod kontrolom. Iskreno se ne sjećam kad mi je posljednji put kosa bila tak dugo čista, inače uvijek svaki drugi dan peri kosu. Dakle, da pojasnim, inače bi mi pranje kose izgledalo ovako: uvečer bi ju oprala, naredni dan bi mi bila čista i mirisna, uvečer prvog dana već bi se polako počela mastit, ujutro drugog dana kosa bi mi bila nešto masnija, ali opet prihvatljiva (uostalom nisam ju htjela prati svaki dan). Tijekom tog drugog dana, kosa bi mi se naočigled mastila. Na posao bi došla donekle pristojnog izgleda, a doma bi išla s masnom i spljoštenom kosom. Kolegica mi se nije mogla načuditi kako mi se kosa naočigled masti. To me je baš ljutilo i frustriralo, osjećala sam se poput prave prljavice, još k tome sam radila s ljudima...Svi i sami znate kak grozno izgleda masna kosa i kako osoba koja ju ima odaje dojam kao da jednostavno ne brine o kosi i ne pere ju često, a upravo je suprotno.
Nakon prvih par puta što sam koristila šampon nije bilo vidljivih rezultata, ali kroz mjesec dana korištenja, razlika je bila sve uočljivija. Kosa bi mi i trećeg dana od pranja izgledala poprilično čisto i prihvatljivo. Kak sam dulje koristila ovaj šampon pranje mi se svelo na svaki četvrti dan, ne mogu vam opisati kolika mi je to sreća, pogotovo jer inače mrzim prati kosu i sušiti ju. Okej, priznajem, četvrti dan mi kosa nije u najboljem stanju, ali svežem ju u rep i živim. 😆 Također, ovaj šampon me riješio peruti, najiskrenije, nisam to očekivala od njega i stvarno sam se pozitivno iznenadila. Sa svakim pranjem sam imala sve manje i manje peruti. Stavit ću vam fotke da vidite kak moja kosa izgleda kroz dane, s tim da treći dan od pranja nisam fotkala, nažalost zaboravila sam, ali je zato tu fotka četvrtog dana da vam dokaže da ne lažem.


Ovako izgleda moja kosa netom nakon pranja, fotka je fotkana blicem jer je već bio mrak.


Ovo je moja kosa prvi dan od pranja, također fotkana blicem uvečer.



Drugi dan od pranja, fotkano popodne.


Ovako moja kosa izgleda četvrti dan od pranja, vidi se da je masna, ali kažem stavim ju u rep i izdržim do navečer.


Ako vas slučajno brine da će vam limun u sastojcima isušiti vrhove, možete odahnuti, tj barem moje nije isušio, a mislim da su mi vrhovi nekako najviše podložni razno raznim vanjskim utjecajima.




Za slučaj da ne vidite pročitati sve sastojke, napisati ću vam popis.

INCI: AQUA, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM COCO-SULFATE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM CHLORIDE, HYDROLEED WHEAT PROTEIN, CITRUS LIMON PEEL OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, SODIUM BENZONATE, POSASIUM SORBATE, CI 75810, CITRIC ACID.

Eto, sigosmo do kraja recenzije, osobno obožavam ovaj šampon i mislim da će mi ući u trajnu rutinu, nadam se da mi jednog dana neće prestat djelovat. Ako se mučite s masnom kosom kak sam se ja mučila, probajte s ovim šamponom, iskreno se nadam se će vam djelovati kao i meni.

Jeste li isprobale šampon, ako niste, namjeravate li? Kakva je vaša kosa?

Green


Broj komentara: 10:

  1. H&S sampone i regeneratore sam koristila 5 godina. Kosu sam prala svaki drugi dan. Koma e.
    I onda sam rodila prvo dijete. Jedva sam nasla vremana za tusiranje a kamoli ta pranje kose haha
    I tak sam naučila kosu na pranje peti dan buahaha
    Sad koristim bilo koji sampon i regenerator i eto. Kosa i dalje se pere kao i prije. Po potrebi i prije, cesce..
    Ali probat cu neki od ovih sampona svakako. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma joj, kod mene ne pali taj trik da si naučim kosu na manje pranja, isprobavala sam to godinu dana i nije upalilo. :/ Sva sreća da sam kupila ovaj šampon pa se više ne moram mučiti. :)

      Izbriši
  2. Imamo istu kosu te nam je gotovo identično vrijeme mašćenja kose. Imam ovaj šampon kod kuće, ali ga još uvijek nisam probala. Ja sam ti nevjerni Toma što se tiče šampona za masnu kosu jer sam se puno puta razočarala, tako da sam odustala od potrage i pomirila se da kosu perem svaki drugi dan. Ovaj ću naravno probati te se nadam da će i na mojoj kosi djelovati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se iskreno nadam da će ti djelovati jer je ovo za mene doslovno preporod. :D

      Izbriši
  3. Toliko sam divnih stvari čula o ovom šamponu da ga jednostavno moram isprobati <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Olival je stvarno napravio odličan posao! :)
    P.S. Znam kako je to biti prljavica! :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, svaka im čast na ovome. :D
      Valjda nešto najgore, pereš i trudiš se, a uporno izgledaš ko da si izlijao kantu masti na glavu... :/

      Izbriši
  5. Nakon videa o tvojoj rutini za njegu kose, brzo sam pohitala pogledati recenziju za hvaljeni Olival. Isti problem s kosom imam, u roku 24h ona postaje masna. :( Obavezno pranje svaki drugi dan.
    Prosli vikend je taman bila akcija u Bipi, pa sam otiala kupiti šampon s velikom nadom da će i kod mene efekt biti isti. Ili barem nesto bolji. Međutim :( ništa, nikakve razlike. Inače je šamponiram jednom, ovaj put sam pokušala dva puta, što je dalo efekt kose bez imalo života i zaljepilo je uz tjeme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta baš da ti je kosu zalijepilo za tjeme. :/ Probaj biti ustrajnija i meni je neko vrijeme trebalo da kosa izdrži što dulje bez pranja, nisam ni ja vidjela efekt odmah, nego tek kroz nekih mjesec dana korištenja...

      Izbriši