četvrtak, 25. listopada 2018.

Orofluido Beauty set za kosu - Notino

orofluido set za kosu notinohr


Dobrodošli u novi post, danas ćemo malo o njezi kose i jednom divnom setu.
Notino ima stvarno ogromnu ponudu proizvoda za kosu od šampona, regeneratora, češljeva i ostalih dodataka, jako teško se odlučiti što kupiti, posebno, ako ste poput mene u fazi ozbiljne brige za kosu. Godinama čitam hvalospjeve o Orofludio Beauty Elixiru i to me potaknulo da za ovomjesečni suradnički post uzmem upravo ovaj Orofluido set proizvoda za njegu kose.

Orofluido kozmetički set se sastoji od već spomenutog Beauty Elixira i maske za kosu, koja je namijenjena za normalnu i obojanu kosu, što moja je. Ovaj set se bazira na mješavini tri ulja (argan, cyperus, lan). Osim iznimne kvalitete, ovaj set se može pohvaliti jednim od najljepših mirisa, koji se danima zadržava u kosi. Ne znam opisati miris, naravno, krase ga note jantara i vanilije, miris je prva stavka koja me oduševila kod ovih proizvoda, a nakon što sam ih isprobala, shvatila sam zašto su toliko hvaljeni.



orofluido beauty elixir notinohr


Orofluido Beauty Elixir je namijenjen za sve tipove kose, proizvođač navodi kako u sebi sadrži UVA/UVB filtere, koji štite kosu od utjecaja sunca. Beauty Elixir se može koristiti na suhoj i mokroj kosi. Dolazi u količini od 100ml i potrebno ga je potrošiti u roku od 12 mjeseci. Notino u ponudi ima i mini verziju od 5ml po vrlo povoljnoj cijeni, tako da ga možete isprobati i vidjeti hoćete li kupiti full size. Sve verzije ovog Beauty Elixira možete naći klikom na ime i vidjeti koja količina vama najbolje odgovara. Dolazi u prekrasnoj staklenoj bočici, koja je poprilično teška i time se dobiva na luksuznosti bočice. Meni elixir ovako u bočici izgleda kao tekuće zlato.

Elixir se sporo troši, čak i na mojoj dugoj kosi, najviše ga stavljam na vrhove i na donju polovicu kose, ne stavljam ga na tjeme. Koristim ga samo na suhoj kosi, nekoliko sati prije pranja kose, stavim elixir i ostavim ga da se upije u kosu. Lagano se razmazuje po kosi i poprilično se brzo upije u kosu. Ne ostavlja nikakav mastan trag, niti ne otežava kosu. Nakon što se upije, kosa dobiva predivan sjaj, djeluje zdravije i njegovano ko iz salona.

Pošto mi je kosa tretirana posvjetljivačima i bojama, poprilično je suha, da ne spominjem agresivan šampon koji povremeno koristim za prhut i koji mi dodatno isuši kosu i stoga mi je potrebna stvarno kvalitetna njega jer ima dana dok se ne mogu počešljat koliko bude loše stanje kose. Uz ovo ulje, a i masku za kosu iz istog seta, četka samo klizi kroz kosu. Inače su mi vrhovi posebno zapetljani i donji dio one mlade kose, doslovno nekad znam imati gnjezda u kosi, ali dok koristim ovaj dvojac, raščešljavanje je stvarno lako.

orofluido elixir notinohr


Moje vlasi su poprilično mekane i stoga su sklone pucanju, vrhovi su mi poprilično ispucani i rascvjetani i zreli su za šišanje, čim ne koristim kvalitetnu njegu, ta ispucanost i suhoća je poprilično vidljiva, elixir pomaže u zaglađivanju tih problema i kosa stvarno izgleda zdravije, imam dojam da uspije nahraniti kosu, iako su to zapravo mrtvi vrhovi, uz korištenje elixira izgledaju ljepše i punije.
To me oduševljava kod ovog proizvoda jer stvarno od beživotne i suhe kose napravi sjajnu i zdravu kosu. Nakon korištenja kosa je podatna na dodir, lepršava i sveukupni dojam je vrlo zdrava i njegovana kosa.

orofluido maska za kosu notinohr


Ko što sam već napomenula, Orofluido maska je namijenjena za prirodnu, ali i bojama tretiranu kosu. Također u sebi ima zaštitna sredstva protiv zločestih zraka sunca. Proizvođač navodi da ova maska zadržava boju u kosi, nažalost moja boja se odavno isprala pa ne mogu potvrditi taj navod. Maska i elixir imaju identičan orijentalni miris, koji ja obožavam. Najčešće ove proizvode koristim u kombinaciji, ali ima dana kad jednostavno ne stignem koristiti i elixir pa se poslužim samo maskom. Svaki od ovih proizvoda, odlično funkcionira samostalno, ali tek kad se koriste u kombinaciji, kosa izgleda prekrasno.

Maska kao i elixir olakšava raščešljavanje i pruža kosi sjaj i lepršavost, ali mi kosa djeluje punije i bogatije u kombinaciji s elixirom. Orofluido maska za kosu dolazi u količini od 250ml i također se mora potrošiti u roku od 12 mjeseci. Za razliku od elixira, maska se puno brže troši i to mi nije baš drago, ali s druge strane ne mogu si pomoći, a da ne stavim brdo maske na kosu.

Masku je potrebno držati 3-5 minuta na kosi i tek onda isprati. Dolazi u plastičnoj teglici, sa zaštitom na otvoru, lagane je bež boje i u sebi sadrži sitne zlaćane čestice. Bogata je teksturom i lagano klizi po kosi. Maska štiti od toplinskih uređaja, što je odlično jer ja ne mogu bez sušenja kose fenom.

orofluido maska notinohr



Zadovoljna sam kako mi kosa izgleda nakon korištenja maske, ali me ipak više oduševljava izgled kose tek nakon korištenja ulja i maske u kombinaciji. Ovo su vrlo kvalitetni proizvodi, koji ispunjavaju svoja obećanja, pružaju kosi zdrav i sjajni izgled, kosa je zaštićena od vanjskih utjecaja te se može počešljati bez problema i nema one naporne naelektriziranosti, koja mi se inače događa. Sve u svemu, oduševljena sam izgledom kose, baš su me razmazili ovi proizvodi i mislim da mi nikad više neće biti dovoljni samo regeneratori iz drogerija.

Dolje na fotkama možete vidjeti kako izgleda moja kosa dok koristim samo regenerator i to neki obični, random kakve inače koristim i fotke nakon korištenja kombinacije Orofluido beauty elixira i maske za kosu. Fotke su nažalost fotkane blicom i pod umjetnom rasvjetom jer me preko dana nema kod kuće i jednostavno moram fotkati tako. Mislim da se vidi razlika, usput na obje fotke sam počešljana, da ne bi ispalo da sam za fotku prije radila manipulacije. Na donjim fotkama je kvalitetna njega u pitanju, zato kosa i izgleda sjajno i njegovano.


proizvodi za kosu notinohr

orofluido notinohr

orofluido njega kose notinohr


Odlično je što Notino u ponudi ima ovaj set jer je isplativije kupiti ga, nego svaki proizvod zasebno. Jeste li isprobali štogod od Orofluido proizvoda? Što mislite o Beauty elixiru i maski?

Green

4 komentara:

  1. Nisam probala Orofluido, ali jesam Kerastase. I kako ti kažeš, više mi ništa iz drogerija ne valja. :)
    p.s. misliš na mladu kosu kod korijena? Jer kod vrhova je stara kosa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam Kerastase, čitala sam da su ljudima odlični njihovi proizvodi, baš bi mogla isprobat. :)Nisam ni skužila kaj sam napisala, dobro mislim, krivo pišem. :DD

      Izbriši