petak, 16. studenoga 2018.

Rimmel Match Perfection VS Max Factor Facefinity NOTINO

rimmel max factor notinohr


Danas imamo opaku borbu pudera na repertoaru! Novi suradnički Notino post je namijenjen usporedbi dvaju vrlo sličnih pudera i to Rimmel Match Perfection i Max Factor Facefinity, uz to natipkat ću vam dvije tri o Rimmel Instastrobing highlighteru kojeg kombiniram s ovim puderima.
Prije nego započnem s recenzijom, htjela bi s vama podijeliti jednu informaciju, Notino će imati odlične akcije za Black Friday koji će trajati od 19.11. do 25.11., klikom dolje na fotku otići ćete direktno na sniženje na Notino stranici. Doduše, link još nije aktivan, bit će 19og pa ga spremite ako planirate hvatati odlične popuste. Ili jednostavno bookmarkajte ovaj post i dođite opet dok krene akcija. :)



https://www.notino.hr/black-friday/



Bacimo se mi sad na borbu pudera :D Zašto sam se odlučila usporediti baš ova dva pudera pitate se, e pa ovako, gotovo da imaju identična obećanja i bila sam znatiželjna jesu li doista tako slični. Za početak, kozmetički zaljubljenici će znati da se u drogerijama ovi puderi razlikuju cijenom, razlikuju se i na Notinu, ali nikako u tolikoj mjeri ko što je to u drogerijama. Na Notinu je Max Factor Facefinity upola jeftiniji nego u drogerijama, da, dobro ste čuli. Doduše, tome je tako dok je na sniženju, ali ni inače nije toliko skup kao u drogerijama. Dakle cijena ovim puderima na Notinu je samo mrvicu različita.

Rimmel navodi kako se puder odlično sjedinjuje s kožom, pruža joj hidratizirajući učinak te stvara blurajući efekt.

Max Factor za Facefinity kaže kako je kombinacija primera, korektora i podloge, reklamiraju ga kao kombinaciju koja savršeno prekriva  i blura pore.

Sljedeće zajedničke točke su im zaštitni faktor 20, što je odlično jer u zimskom periodu sam zaštićena samo s puderom, ne moram koristiti dodatno kremu sa spfom. I Rimmel Match Perfection i Max Factor Facefinity dolaze u staklenim i prozirnim bočicama na pumpicu. Oba pudera su zapremnine 30 ml, jedina razlika je rok potrošnje, Rimmel Match Perfeciton se mora potrošiti u roku 18 mjeseci po otvaranju, a Max Factor Facefinity u roku 12 mjeseci po otvaranju.

Moje nijanse pudera su Rimmel Match Perfection 103 True Ivory, Max Factor Facefinity Beige 55. Kratko bi se osvrnula na nijanse, nikako nemojte gledati nazive jer oni malo varaju, bilo me strah da će mi Rimmel biti presvijetao, na kraju mi je ispao za nijansu tamniji, dok Max Factor odlično ide na moj podton, iako sam ja zapravo rozog podtona, a ova nijansa je neutralna. Bilo kako bilo, iskombiniram ja ove nijanse da sve to meni odgovara, razvučem ih i na vrat i ne primjeti se razlika. Na donjim fotkama možete vidjeti kako puderi izgledaju tek dok se stave i nakon što se posuše. S lijeve strane je Rimmel, a s desne Max Factor.

rimmel max factor puderi notinohr
rimmel max factor puder swatch notinohr

Možete primijetiti da tek dok je nanešen Rimmel, izgleda puno tamnije od Max Factora, ali dok se posuše, razlika nije toliko primjetna jer Max Factor mrvicu oksidira pa treba o tome voditi računa dok ćete si birati nijansu. Rimmel na mojoj koži ne oksidira, nijansa ostane nepromijenjena tokom nošenja.

Pošto smo prošli neke sličnosti, ajmo sada na razlike. Prva razlika koja se primjeti je konzistencija, Rimmel Match Perfeciton je poprilično tekuć, dok je Max Factor Facefinity normalan, kao i većina tekućih podloga. Ono što hoću reći je da se Rimmelov razlijeva dok ga istisnem na dlan, a Max Factor ne mrda s mjesta. Sljedeća razlika je miris, Rimmelov puder miriši cvjetno, vrlo osvježavajuće, osobno miris mi se sviđa, ako ne volite mirise, bez brige, taj miris se ne osjeti na licu. Max Factorov puder ima onaj standardni miris pudera, ništa posebno.

Oba pudera nanosim buffing kistom i takvo nanošenje mi se pokazalo najboljim, kist ne upije puno proizvoda, lijepo ga nanese na kožu i koža izgleda lijepo i prirodno, puderi se lijepo ponašaju i dok ih se nanosi spužvicom, ali ja nekako imam odbojnost prema spužvicama pa stalno posežem za kistovima. Da bi prekrila cijelo lice puderom dovoljna su mi dva potiska pumpicom.

Nabacit ću vam sad fotke lica s puderima i čistom kožom pa da vidite kako to izgleda na licu.
Prva fotka je Rimmel Match Perfection puder, u sredini je moja čista koža, tak da vidite kakve su mi pore i ostali nedostaci, a donja fotka je Max Factor Facefinity. Namjerno sam čistu kožu stavila u sredinu da možete usporediti blurajući efekt.


rimmel match perfection notinohr
recenzije mean green queen notinohr
max factor facefinity notinohr


Na fotkama ne nosim nikakav primer jer to ni inače ne prakticiram, primer koristim samo za posebne prilike, ali ako ćemo iskreno s ovim puderima primer mi ni ne treba. Jako sam zadovoljna kako oba prekriju pore, gotovo da ih u potpunosti zbluraju. Doduše, Rimmelov puder slabije blura od Max Factorovog i oba nisu skroz izblurala ove veće pore, ali budimo realni, na mjestima imam fkt ogromne pore. Fotke su samo rezane, ništa nisam dodatno editirala, fotkano je pod umjetnom rasvjetom jer #zima i mrak u 5. -_-

Fotke prikazuju realno stanje, dala sam si truda i da pod umjetnom rasvjetom uhvatim kožu onako kako izgleda i uživo. Još jedna razlika u ovim puderima je ta da Rimmelov nešto slabije prekriva u odnosu na Max Factorov, ali to je zaista jako sitna razlika, može se Rimmelov i nadogradit pa se dobije bolje prekrivanje. Odnosno mogu se oba pudera nadogradit bez da izgledaju brašnjavo na licu, ali ja to ne prakticiram, zadovoljna sam kako mi koža izgleda i s jednim slojem. Na fotkama imam samo sloj pudera. U početku je Rimmelov nešto sjajniji na koži, ali se s vremenom posuši u potpunosti na mat, dok Max Factorov zadržava taj neki prirodan finiš, znači nije ni mat, ali opet nije ni dewy, nešto između ta dva finiša.

Oba pudera furam po cijele dane bez setiranja puderom u kamenu, ne volim pudere u kamenu i nemam potrebu za njima. Sebum mi na oba pudera počne izbijati tek nakon 7+ sati nošenja, gotovo da izdrže cijelo radno vrijeme bez sjaja. U posljednje vrijeme mi koža više naginje normalnoj,a ne mješovitoj, gotovo da mi se T-zona i ne zasjaji ko prije. Unormalila sam si čišćenje i njegu pa koža više ne divlja sa sebumom ko prije dok sam ju pretjerano čistila.

Da sumiram, iako iskreno ne znam do kojeg sam zaključka došla jer su mi oba pudera odlična, zadovoljna sam prekrivanjem, prirodnim finišom na koži, blurajući efekt mi je odličan, trajnost čista petica. Ako bi gledala cjenovno, Rimmel je jeftiniji pa ono, ušpara se, ako bi gledala mogućnost prekrivanja i priodniji izgled na koži, onda bi uzela Max Factor, iako moram vam odati tajnu, ovo mi je već treća bočica Max Factorovog pudera i nemam namjeru stati.

Kupovat ću oba pudera jer su odlični i zadovoljavaju moje potrebe i iskreno, mislim da se na kraju sve svodi na cijenu hoćete li dati dvadesetak/tridesetak kuna manje i uzeti Rimmelov pa ga nadograđivat i furat u potpunosti mat izgled ili ćete platiti više za Max Factorov i dobiti nešto bolje bluranje i prekrivanje s prirodnijim izgledom.

Nadam se da sam sve rekla za pudere, ajmo mi sad na Rimmel Insta strobing tekući highlighter.

rimmel insta strobing highlighter notinohr

Ovaj slatkiš dolazi u plastičnoj ambalaži s rozim i totalno girly natpisom. Količina koja se dobije je 25ml i u mom svijetu to je nepotrošivo. Treba ga jako mala količina da se dobije prekrasan sjaj, a znate da ja volim nešto nježniji i prirodniji sjaj. Highlighter je nadogradiv, tako da možete dobiti i zasljepljujući efekt.

Kao i Rimmelov puder i Insta strobing highlighter ima divan cvjetni miris, koji se ne zadržava na koži. Moja nijansa Rimmel Insta strobing highlightera je pink glow, a u ponudi imaju i zlaćanu nijansu, koja bi divno išla na osobe tamnije puti. Moja nijansa je hladna roza sa srebrnim reflektirajućim česticama. Pod određenim kutevima vuče na srebrno, pod drugim na lilasto-rozu nijansu, dolje na fotkama možete vidjeti kako izgleda dok se nanese i kako izgleda dok se izblenda.

rimmel highlighter notinohr
rimmel highlighter swatch notinohr
rimmel iluminator notinohr

Na kožu ga nanosim nakon pudera i stavljam highlighter prstima, iako se najprirodniji efekt dobije dok se nanosi spužvicom, ali opet, meni je draže prstima. Pripazite kod nanošenja da vam je puder suh jer ako nanosite highlighter odmah na kožu nakon što ste nanijeli puder, mogao bi vam na mjestima prilikom blendanja za sobom odvuči puder pa onda to ne izgleda lijepo jer ostanete bez pudera pa se dese flekice i tako to. Highlighter na mojim normalnim obrazima izdrži nekih 5 sati, nakon toga lagano blijedi, ali ako preko njega stavite highlighter u prahu/kamenu, izdržati će vam na koži sve dok ga ne odlučite skinuti. Sviđa mi se ovaj highlighter i baš sam se navikla koristiti ga u kombinaciji s gore recenziranim puderima. :)

Na donjoj fotki možete vidjeti kako Rimmel Insta strobing highlighter izgleda na mom licu, na prvoj se vidi kako blješti ispod obrve, dok sam ga na drugoj uspjela uhvatiti na jagodici obraza, iako iskreno, ove fotke mu nisu na čast jer nisam uspjela uhvatiti svu divotu sjaja koji pruža, bolje se to vidi na swatchevima na ruci.

rimmel instastrobing notinohr

rimmel tekući highlighter notinohr


Jeste li možda isprobali koji od ovih proizvoda? Što mislite o Rimmel Match Perfection puderu, a što o Max Factor Facefinity? A što mislite o Rimmel tekućem highlighteru? :D
Molim da mi se pohvalite ako nešto upecate za Black Friday. :D


Puseee od Green

4 komentara:

  1. Nisam ih probala ali Rimmel mi puno bolje izgleda na slici iako znam da Max Factor ima odlične pudere.Ah taj crni petak,jedva čekam😀😀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma razlika je stvarno u nijansicama, ne mogu se odlučit koji je pobjednik :D
      Heheh i ja mu se veselim :DD

      Izbriši
  2. ovaj rimmel puder sam pred malo kupila na bipinoj akciji i jedva cekam ga isprobati,a vidim po tebi da radi odlican posao :)

    OdgovoriIzbriši