ponedjeljak, 15. travnja 2019.

Garnier BIO proizvodi - Notino

garnier-bio-notino_hr


Nedavno je naš dragi Notino postao bogatiji za još jednu liniju proizvoda i to Garnier BIO proizvoda. Čast mi je prenijeti svoje dojmove o ovoj liniji i ovim putem se još jednom zahvaljujem Notino timu na ukazanoj prilici za testiranje ovih slatkiša.

Inače cijela ova linija je veganska pa dragi moji vegani načulite uši i obrišite okice, ovaj post bi vas mogao zanimati. Garnier BIO linija ima ECOCERT certifikat za prirodnu i organsku kozmetiku, što znači da prilikom proizvodnje ovih proizvoda se nije testiralo na životinjama, sastojci su dobiveni iz obnovljivih izvora, ekološki prihvatljivim procesima i 95% sastojaka je prirodnog podrijetla.

garnier-bio-lemongrass-gel-za-ciscenje-notino_hr


Garnier BIO Lemongrass gel za čišćenje ako nešto volim u rutini njege lica, onda je to čišćenje kože i razno razne umivalice. Moram priznati kako sam prije kupovala kojekakve umivalice, koje su bile preagresivne i ostavile bi mi kožu isušenom. Posljedica toga je bilo pojačano mašćenje kože pa je došlo do prištića i kojekakvih gadosti na licu. Nakon što sam skužila što radim licu, prebacila sam se na blage umivalice, koje imaju u sebi što je moguće bolje sastojke. Ako vas koža peče ili zateže nakon umivanja, to vam je znak da je umivalica preagresivna za kožu i treba ju prestati koristiti jer vam dugoročno napravi više štete no koristi. Ova umivalica mi je odlična, ne peče me za oči, ali ako ode u oko, moram si isprati jer mi vid bude zamućen. Dok sam dobila ovaj gel bila sam jako prehlađena, nos mi je stalno curio i stalno sam ga ispuhivala, u tolikoj mjeri da su mi se napravile ranice na nosnicama. Kao prvi test ovom gelu je bilo umivanje moje bolesne i nadražene kože. U meni se probudio onaj mali zločesti vilenjak, koji si je pomislio "ajde gelu, da te vidim kak ćeš se ponašati na ranjenom nosu". :D E pa vilenjak je dobio nogom u dupe jer me ranice nisu pekle, doslovno sam se začudila jer sam očekivala snažnu reakciju, ali eto nije je bilo.

Gel se jako pjeni, meni su dovoljna dva potiska pumpice za temeljito čišćenje cijelog lica. Gel je jako bogat teksturom, divno klizi po koži i volim taj osjećaj. Bez problema skine dnevnu šminku. Inače ne prakticiram skidanje šminke samo gelom, već radim double celanse, što znači najprije skinem šminku micelarnom/mlijekom za skidanje šminke i nakon toga se umivam gelom za umivanje. Na taj način sam sigurna da sam u potpunosti maknula sav makeup i prljavštinu koja se nakupila tijekom dana.
Međutim, ima dana dok sam toliko umorna i odradim skidanje šminke samo gelom za umivanje, ne radim to često, ali dok radim, zadovoljna sam kako mi ovaj gel očisti lice, skine čak i dva sloja različitih maskara.

Ima predivan osvježavajući miris koji razbudi osjetila. Ovaj gel za čišćenje je obogaćen esencijalnim uljem limunske trave. Ne isušuje mi kožu, nije agresivan, a opet je jako učinkovit kod čišćenja kože. Pošto ga nije potrebno puno, jako sporo se troši i mislim da je cjenovno jako isplativ. Kao jedini nedostatak ovom gelu vidim pumpicu za koju bi voljela da je malo izdužena pa da mi je lakše samo istisnuti gel, bez da uzimam cijelu bočicu u ruku i naginjem nad dlan, ali to je takva nezamjetna sitnica. Gel dolazi u količini od 150 ml i potrebno ga je potrošiti u roku od 12mj. Sve u svemu, jako ga volim i baš mi je drago da sam ga dobila na testiranje jer mi se uvukao pod kožu i jako je blizu mom najdražem gelu za umivanje o kojem ću vam uskoro pisati.


garnier-bio-lavandin-ulje-notino_hr



Garnier BIO Lavandin ulje za lice ko što volim gelove za umivanje, tako i volim ulja za njegu kože. Do sad sam isprobala brdo ulja za njegu lica i rijetko koje me razočaralo. Ne zato jer imam jako niske kriterije, nego zato jer kupujem od samo provjerenih brandova, za koje znam da nisu stavili šuć muć sastojke. Ovo Garnier BIO ulje za lice je obogaćeno organskim esencijalnim uljem lavandina i arganovim uljem. I lavandin i argan su poznati po svojim regenerirajućim i hranjivim svojstvima. Lavandin koji je korišten u ovom proizvodu je iz Francuske, a Francuska je poznata po uzgoju lavandina. Nego, ovo ulje je namijenjeno za sve tipove kože i za osjetljivu kožu. Uvijek tupim pa ću i sad, ulja su nešto najbolje za njegu kože i kose i kod mene su ulja u svakodnevnoj rutini. Ako preskočim ulja u njezi, točno osjetim da nije to to, koža mi je nahranjena i mekana, ali opet fali mi ta dodatna njega koju pružaju ulja.

garnier-bio-lavandin-ulje-za-lice-notino_hr


Ovo ulje dolazi u staklenoj bočici, koja je prozirna pa bi bilo dobro da bočicu držite na nekom mračnom mjestu ili u ladici. Dolazi na pipetu, kojom je lako dozirati proizvod. Ulje dolazi u količini od 30 ml, sporo se troši pa ćete ga imati neko vrijeme, mora ga se potrošiti u roku od 18 mjeseci po otvaranju. Ulje je žučkasto-zelenkaste boje i ima intenzivan miris lavandina. Mene osobno miris odmah podsjeti na more i morske noći i onaj svježi miris. Iako ne volim miris lavande i svih njenih sestrinskih proizvoda u zatvorenim prostorima, ovaj mi ne smeta, valjda jer s vremenom na koži gubi intenzitet, a i prerađeno je pa nije to onaj intenzivan miris lavande, odnosno lavandina.

Ulje toliko divno klizi po koži, odlično se razmazuje i poprilično brzo upija. Mislim da od svih ulja koje sam isprobala, ovo se najbrže upije u kožu. Koža je nakon korištenja blistava, nahranjena i dobije na punoći. Izgleda skroz plumpy i zdravo. Ulje koristim kao zadnji korak u rutini njege nakon krema i moram priznati kako se paše sa svim kremama koje sam dobila, osim s dnevnom kremom protiv bora, zašto se ne slažu, napisat ću u odjeljku s dojmovima o kremi. :) Ulje ne čepi pore i kod mene ne izaziva prištiće, niti ikakve neželjene rekacije. Moram priznati kako je ovo još jedno ulje koje jako volim i ne znam kad ću stići potrošiti sva obožavana ulja koja imam u kolekciji. #sendhelp


garnier-bio-lavandin-notino_hr


garnier-bio-krema-za-lice-notino_hr



Bacamo se na kreme za lice. Najprije ću vam reći ponešto o ovoj koja se nalazi s lijeve strane fotke, a to je balansirajuća gel krema, koja je namijenjena za normalnu i mješovitu kožu. Ova krema miriši dosta slično gelu za umivanje, ali su prisutne još neke note, koje ja naravno ne raspoznajem, ali se mirisom razlikuje od gela. Tu vam pričam o mirisu i uspoređujem s gelom, ko da sam vam tamo opisala točan miris. XD Oprostite mi, ali stvarno mirise ne znam opisivati i sva se izgubim u gornjim, donjim notama, počnem tražit violinski ključ (i'm funny, i know). Nego, ono kaj vam znam reći da je miris osvježavajući i jako mi paše ujutro. Ova krema je stvarno jako, jako rijetka. Dok sam ju prvi put počela koristiti mislila sam da su se komponente odvojile pa sam ju probala promučkati (pametnica), ali krema je i dalje bila jednake teksture.

Iskreno, meni ovo dođe, ko neka serum krema i nanosim ju prije ove desne kreme, koja je obogaćena arganovim uljem. Gel krema se jako brzo upija, koži pruža prekrasan glowy izgled, ali meni nije dovoljno hranjiva da ju samostalno nosim. Krema je obogaćena uljem limunske trave i aloe verom. Navode kako je limunska trava porijeklom iz Šri Lanke. Krema je jako osvježavajuća za kožu i odlična je priprema za bogatiju kremu.

garnier-bio-lemongrass-notino_hr


Sljedeća krema o kojoj ću vam pisati je krema obogaćena arganovim uljem i aloe verom. Ova krema je namijenjena suhoj koži, što moja nije, ali ako sam nešto naučila iz vlastitog iskustva, ne moramo se držati baš svega što piše na ambalaži. Često posežem za proizvodima koji su namijenjeni suhoj koži jer mi takvi proizvodi baš pašu. Koža mi zna biti dehidrirana i onda mi je najlakše sanirati to bogatim kremama i uljima. Argan u ovoj kremi je iz Maroka i ono što sam u početku zaboravila napomenuti, svaki od glavnih sastojaka iz ovih proizvoda je iz različitih dijelova svijeta, Garnier je ovim pazio da se sastojci dobavljaju iz staništa koja su izvorna za određenu biljku i koju je onda lako obnavljati.

Ova krema je normalne gustoće, nije masna, ali opet je nešto teže teksture. Lagano se razmazuje i treba joj minutica-dvije da se u potpunosti upije. Odlično nahrani kožu i koristim ju u dnevnoj rutini. Ima prekrasan, bogati i slatkasti miris, koji me malo asocira na kreme za zaštitu od sunca, ali one koje lijepo mirišu, ne one koje imaju brdo kokosa i tome slično. Ovo je u biti neki klasičan miris koji imaju proizvodi koji sadrže aragnovo ulje u sebi. Krema za sobom ne ostavlja mastan film i odlična je podloga za makeup. 

garnier-bio-argan-notino_hr

Niti jedna od ovih krema mi nije začepila pore, niti sam dobila prištiće ili nekakve druge negativne reakcije. Obje kreme dolaze u mekanim plastičnim ambalažama, kreme je lako dozirati, čak treba biti malo i oprezan s gel kremom jer ako se jače pritisne izađe više proizvoda, zbog svoje rijetke teksture. Obje kreme su u količini od 50ml i potrebno ih je potrošiti u roku od 12mj.


garnier-bio-argan-hranjiva-hidratantna-krema-notino_hr

Posljednja krema, ali ne i posljednji proizvod o kojem ću vam danas pisati je Garnier BIO Lavandin dnevna krema protiv bora dolazi u količini od 50ml. Navode kako je staklenka izrađena od recikliranog stakla, odnosno 25% staklenke je od recikliranog stakla, dok je poklopac plastičan. Izgled staklenke je svijetlih i čistih linija. Ovu kremu je potrebno potrošiti u roku od 12mj po otvaranju. Krema je namijenjena za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu, složila bih se s ovom konstatacijom, ali bih napomenula kako svaki tip kože, naravno, nema jednake potrebe. Stoga treba proizvode prilagoditi potrebama. Pošto sam ja dobila ovu kremu, a imam mješovitu kožu i prebogata mi je za dnevnu njegu, koristim ju u noćnoj njezi kože, prilagodila sam si ju. Vjerujem da bi suhokošcima ova krema preko dana bila idealna. Ako se stavi manja količina, poprilično se brzo upije, za sobom ostavlja blagi masni film, barem na mojoj koži i zbog toga se ne slaže s uljem, ono što sam vam gore u postu napomenula. Znači jako je bogata i dok se ulje stavi na nju i počne razmazivati, krema se ispod počne runiti i mrviti s kože i ja jednostavno ta dva proizvoda ne volim koristiti zajedno.

garnier-bio-lavandin-krema-notino_hr



Osobno ju nanosim u ekstra debelom sloju, doslovno se natrackam njome ko da stavljam masku za lice. Ujutro se probudim sa zaglađenom i mekanom kožom. Ovu kremu koristim samo dok osjetim da mi je potrebna stvarno bogata njega. Zadovoljna sam učinkom ove kreme na mojoj koži, pruža mi sjaj i zdravi izgled te prijeko potrebnu hidrataciju. Ne mogu tvrditi kako djeluje na bore jer ih na svu sreću još uvijek nemam. Odnosno, nemam neke izražajne, osim pokoje na čelu od mrštenja i sitnih oko očiju. Ono što vam mogu reći za kreme poput ove da su jako važne u prevenciji bora. Realno svi ćemo dobiti bore, samo je razlika u tome hoćete li pravilno njegovati kožu i bore odgoditi što je moguće više ili ćete koristiti neke random kreme i umiti se samo vodom. Izbor je na vama. :)

garnier-bio-lavandin-dnevna-krema-notino_hr


garnier-bio-lavandin-dnevna-krema-protiv-bora-notino_hr


garnier-bio-thyme-notino_hr

Posljednji proizvod o kojem ću vam pisati je Garnier BIO Thyme perfecting toner za lice. Ovaj toner je obogaćen uljem timijana i salicilnom kiselinom. Namijenjen je toniranju kože nakon umivanja. Odlično priprema kožu za sve kremice i ulja kojima hranim kožu. Ne iritira kožu, osvježi mi kožu i kao da malčice stisne pore. Nije agresivan i nisam primjetila da mi isušuje kožu ili tome slično. Brzo se osuši na koži, što je uvijek plus jer sam nekad nestrpljiva s rutinom. Toner koristim tako da si malo izlijem u dlan i prstima utapkavam na kožu. Definitivno si moram kupiti bočicu s raspršivačem, tako da mogu ovakve proizvode prskati direktno na lice. Iskreno ne volim ih stavljat na blazinicu i onda da još i to trljam blazinicom po licu. S obzirom da ga doslovno izlijevam na ruku, još se on sporo i troši, a realno ponekad ga završi više po podu, nego na licu.

garnier-bio-thyme-perfecting-toner-notino_hr


garnier-bio-timijan-notino_hr

Ako ste stigli do ovdje, onda vam svaka čast, ovo je bio jedan duži post. Nadam se da vam se sviđa i da ste saznali sve što vas zanima o ovim proizvodima. Nastojala sam reći što više toga u što manje rečenica. Ako imate kakva dodatna pitanja ili mi je nešto promaklo spomenuti, molim vas da pišete u komentarima.

Iskreno zadovoljna sam kako mi trenutno izgleda rutina i nije mi žao što sam isprobala sve ove proizvode. U slučaju da vas nisam zainteresirala za ove bio proizvode, Notino na svom web shopu ima brdo organskih i bio proizvoda u ponudi. :)

Hvala na čitanju, tipkajte mi svoje dojmove! :*


Green

Broj komentara: 6:

  1. Jako me zainteresirala ova linija proizvoda, stvarno izgleda fenomenalno i sigurna sam da ću si uskoro priuštiti nešto. Odličan post! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti 😊 Garnier se potrudio oko ove linije proizvoda, a i stvarno nisu skupi pa vrijedi isprobati.

      Izbriši
  2. Baš mi je drago da si se odlučila recenzirati ove Garnier proizvode jer sam ih i sama škicala na Notinu. :) Cijela BIO linija mi se sviđa, a kao i ti obožavam isprobavati razne umivalice za lice. Iako trenutno koristim Skintegrin Amphibian svakako ću isprobati i ovaj Lemongrass jer mislim da bi mi mogao odgovarati. Ulja za lice ne koristim, pogotovo u toplijim mjesecima, ali volim miris lavande koji mi je baš opuštajući pa mu možda u budućnosti dam šansu. :) Od kremica bi se svakako odlučila za prvu, balansirajuću gel kremu jer mislim da bi ostale dvije bile prebogate za moj tip kože.
    Sve u svemu odličan post, svakako ću mu se vratiti ponovno kada budem isprobavala nešto od ove linije.
    Karmen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ja nikako da si nešto priuštim od Skintegre, a gledam same pohvale na sve strane. Iskreno, gel mi je sa svakim korištenjem sve draži i draži, odličan je u ovim vrućim mjesecima, super osvježi i očisti kožu, svakako mu daj šansu. Da, ova gel krema je stvarno ultra lagana i idealna sad za ovo razdoblje, a i za osobe kojima se koža nešto više masti. Hvala ti puno draga! :)

      Izbriši
  3. Mozeli se koristit ulje oko očiju

    OdgovoriIzbriši