četvrtak, 16. siječnja 2020.

Olival micelarni gel s uljem smilja


olival-micelarni-gel-s-uljem-smilja

Toliko dugo odgađam ovu recenziju da je Olival promijenio i ambalažu proizvodu. 😀 Zašto volim Olival micelarni gel za umivanje, saznajte u ostatku posta.

Nedavno je Olival podario novi vizualni izgled svojim proizvodima s uljem smilja. Moj micelarni gel s uljem smilja je u staroj ambalaži, iskreno, ne znam koja mi se naljepnica više sviđa, niti jedna me se nije sad nešto posebno dojmila, tako da mi je svejedno kako izgleda. Ovo mi je već druga bočica micelarnog gela s uljem smilja. Koliko sam upoznata, Olival je promijenio samo izgled ambalaže, ne i sastav.

"Moćne micele u kombinaciji s eteričnim uljem smilja i umirujućim ekstraktom aloe vere u blagom gelu temeljito čiste kožu lica i vrata, bez osjećaja isušenosti ili zatezanja."
Micelarni gel s uljem smilja dolazi u visokoj tubici zapremnine 200 ml. Kao i svaki Olivalov proizvod, tako i ovaj ima točan mjesec kad mu izlazi rok trajanja. Mom primjerku izlazi 07/2020.
Tubica je napravljena od mekane plastike, koja je obojena mliječnom  bojom pa se u svakom trenu vidi koliko je ostalo gela. Što se tiče samog otvora, pošto je gel srednje gust, bez problema izlazi kroz ovu malu rupicu, ali voljela bi da imaju mehanizam s pumpicom, navikla sam takve koristiti i praktičniji su.
Cijena mu je 34,90 kn i možete ga kupiti u svim drogerijama i na Olival web shopu.


olival-gel


Micelarni gel je jako blag prema koži, dolazi u gelastom obliku, proziran je i u dodiru s vodom se pretvara u blagu emulziju, koja se ne pjeni već je poput blage mliječne emulzije. Predivno klizi po koži i čisti ju od nečistoća, koje se nakupe kroz dan. Pošto je iznimno blag, savjetovala bi vam da s vremena na vrijeme posegnete za nekim jačim čistačem, koji čisti dubinski, posebice ako koristite kreme sa zaštitnim faktorom, primere i guste i teške pudere.

Po meni, micelarni gel je odličan za svakodnevno umivanje, kao zadnji korak u rutini čišćenja kože.Što se tiče uklanjanja šminke, ne bi vam preporučila da samo s ovim gelom skidate jer definitivno nije dovoljno jak da samostalno ukloni svu šminku s lica. Najbolje ga je koristiti nakon što skinete šminku, kao posljednji korak čišćenja kože. Nakon korištenja, koža je čista, svježa i jako mekana, stvarno je gušt koristiti ovaj proizvod.

olival-micelarni-gel-za-lice

Toliko je lagan i divan osjećaj koristiti ga. Moju kožu ne isušuje, niti ju iritira na bilo koji drugi način. Ako sam pogledamo listu sastojaka, vidimo da ih nema puno, gotovo svi su neproblematični te su nužni i svaki od njih ima svoju funkciju. Problematična su samo posljednja dva sastojka Limonene i Linalool. Ta dva sastojka su zapravo mirisni sastojci (dobiveni iz lavande i korijandra; kore citrusa), ali navode se kao iritansi pa ako vam je koža osjetljiva i sklona iritacijama, budite na oprezu. Zbog ta dva sastojka miriši citrusno i miris je vrlo osvježavajući, privlačan i nenametljiv.

SASTOJCI: Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Helichrysum Italicum Flower Oil, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Limonene, Linalool

olival-gel-za-umivanje

Osobno, jako, jako volim ovaj gel za umivanje, blag je, idealan za svakodnevno korištenje. Sporo se troši i stvarno nije skup. Mislim kako u drogerijama po ovim cijenama, nema puno drugih brandova s ovak poprilično dobrim sastavom. U isto vrijeme s ovim gelom, Olival je u ponudu ubacio i pjenu za umivanje sa smiljem i koliko se sjećam, kad sam u drogeriji uspoređivala popis sastojaka, ova dva proizvoda su se razlikovala samo po jednom sastojku, tak da vjerujem da je i pjena sasvim dobar proizvod i mislim da ću i nju isprobati.

Jeste li isprobali ovaj gel i kakvi su vaši dojmovi?

Hvala vam na čitanju!

Green

Nema komentara:

Objavi komentar