četvrtak, 30. srpnja 2020.

Yves Saint Laurent Libre


yves-saint-laurent-libre-notino_hr


Prošle godine je Yves Saint Laurent na tržište izbacio novi parfem pod nazivom Libre. Libre u prijevodu znači sloboda. Libre se reklamira kao parfem za slobodne i snažne žene. A što je više seksi od slobodne, samouvjerene i snažne žene? Slobodna, samouvjerena, snažna žena, koja nosi brutalan parfem.

Dakle, danas pišem dojmove o ovom parfemu, već znate, nisam znalac za parfeme, niti ne opisujem dobro mirise pa da budem iskrena, malo sam guglala kako znalci recenziraju parfeme... i guglanjem dođem do toga da se samo navode note mirisa i nadodaju im se epiteti, e neš ti recenzija, dakle, dobrodošli u još jednu takvu. 😂

U mom posjedu je bočica od 30 ml, na Notinu imate još i verzije od 50 ml i 90 ml. Naravno, cijena varira ovisno o količini. Parfem košta, osobno, ne kupujem skupe parfeme, ali ovaj put sam se malo nagradila pa da vidim u čemu je toliki hype. Iako je cijena nešto viša, opet je parfem dosta jeftiniji na Notinu u odnosu na drogerije, tako da se tamo uvijek isplati kupiti. Trenutno na Notinu traje summer sale pa možete pronaći snižene pojedine parfeme.

Odmah da kažem da je bočica prekrasna, izgleda luksuzno. Na sebi ima ysl zaštitni logo, koji ima mali twist, čitala sam da je dizajnerica odlučila tako napraviti, da se dobije dodatna prepoznatljivost. Bočicu krase zlatna i crna boja, po meni se te dvije nijanse odlično slažu i odaju dojam luksuza.


yves-saint-laurent-parfem-notino_hr

Sama bočica ysl Libre parfema je teška i kvalitetno izrađena. Asimetrične linije čepa i loga ju čine posebnom i lijepom. Što se tiče samog parfema, bilo me strah da ću jako osjetiti lavandu jer je ona jedan od glavnih sastojaka, ali na svu sreću ju ne osjetim, barem ne u količini, koja bi meni bila odbojna. Osobno, ne volim miris lavande, posebice ne živog cvijeta ili dok ga se stavi u vrećice za odbijanje moljaca u ormarima, meni je to prejak miris i nisam njegov fan. Međutim, ovako prerađenu i ublaženu drugim notama mirisa koje volim, poput naranče, jasmina, vanilije, mandarine, mogu podnijeti pa čak mi se može i svidjeti. Dolje možete vidjeti koje sve to mirisne note ovaj parfem ima u sebi.

GLAVA: petitgrain, crni ribiz, ulje mandarine, ulje francuske lavande
SRCE: arapski jasmin, ljekovita lavanda, cvijet naranče, indijski jasmin
BAZA: drvo cedra, mošus, madagaskarska vanilija, ambergris


yves-saint-laurent-notino_hr


Libre bih opisala kao sladak i jak parfem, koji možda nije za svaki nosić, ali već vidim da bi se velikoj većini žena svidio i da bi ovo mogao postati još jedan kultni parfem. Dok ga šnjofam u bočici, osjetim note jasmina i lavande, ali dok ga našpricam, osjetim mirise cvijeta naranče i jasmina, uz doze lavande. Smatram kako lavanda daje snagu ovom parfemu, dok ga svi ovi cvijetni i voćni mirisi čine slatkim i nosivim. Po mom dojmu Libre je više parfem za neke hladnije dane, iako može proći i u ovim ljetnim mjesecima jer sam ga testirala u ovim vrućinama i nije preintenzivan. Ali opet, vidim se kako ću posezati za njim u hladnijim danima.

yves-saint-laurent-parfem-libre-notino_hr

Libre je seksi parfem, drugi ga osjete na vama i ispituju vas koji je to parfem. Libre je zavodljiv i senzualan parfem, ali opet ima note ženstvenosti koje ga ne čine prejakim i nepodnošljivim mirisom, kakvi su neki drugi senzualni parfemi. Trajnost na koži mu je neka prosječna, nekih 7 sati, ako ga špricate na odjeću, onda traje dokle god ju ne operete. Sporo se troši i ne treba ga puno špricati da bi se osjetio. Sve u svemu, sviđa mi se njegov bogat miris. Meni mirisi puno znače, pojedini mirisi me vraćaju u djetinjstvo ili podjsećaju na neke drage uspomene. Nadam se da ću i s ovim parfemom stvarati lijepe uspomene i da ću mu se vraćati i godinama kasnije. 


Jeste li isprobale ovaj parfem? Koji parfem vas čini zavodljivom i uber cool ženom?

Hvala vam na čitanju!

Green

*post je nastao u suradnji s Notinom

2 komentara:

  1. Moram ga obavezno pomirisati prvom prilikom, odlično zvuči!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je divan miris, kažem, bit će i ovo jedan od kultnih parfema. :)

      Izbriši