utorak, 4. svibnja 2021.

MAC recenzija ruzeva za usne - Twig, A Little Tamed, Ruby Woo, Russian Red - Notino

 

mac-ruzevi-za-usne-notino_hr

Opsesija ruževima se nastavlja. Danas vam dosnosim dojmove o MAC ruževima. Za ovu recenziju uzela sam dobro poznate i hvaljene nijanse Twig, Ruby Woo, Russian red i A Little Tamed. 

 

 MAC ruževi za usne su zaista  jedni među najboljima kvalitetom, bez obzira koju formulu uzmete, znam jer ih imam nekolicinu u kolekciji. Doduše, zna se da sam ja fan mat ruževa pa su mi tako sve mat i semi mat verzije ljubav.

mac-ruzevi-za-usne-recenzija_notino_hr

 

Ovi slatki mališani koje imam, su doslovno mališani, uzela sam si mini verzije. Odlično mi je to kod Mac kozmetike, kupite mini verziju i ako vam se toliko svidi ruž, dok ga potrošite možete kupiti standarnu verziju. Mini verzije sadrže 1,8 grama, dok full size proizvod ima 3 grama.  Ove mini verzije ruževa na Notinu koštaju između 80 i 100+ kuna, ovisno koju nijansu želite. Full size ruževi koštaju od 150 kuna pa nadalje. Na vama je hoćete li kupiti mini ili normalne veličine. Dolje na fotki možete vidjeti kako mini verzija izgleda u odnosu na full size ruž.

mac-twig-alittle-tamed-notino_hr


Meni je uvijek zgodno isprobati više toga od branda i uvijek radije uzimam mini verzije, makar me to možda u konačnici više koštalo, ako uzmemo u obzir cijenu u odnosu na količinu...ali kod mene je situacija takva, da od količine šminke koju imam, ne stignem potrošiti ni mini verzije, a kamo li full size. Osjećam se manje krivom, ako kupim mini verziju jer se nadam da ću ju ipak nekad uspjeti potrošiti. Sve one opsjednute šminkom će shvatiti ovu logiku. Sorry, not sorry. :D

 

mac-ruzevi-recenzija-notino_hr

 Već sam jednom pisala o MAC ruževima, ali ponovit ću neke tehnikalije. MAC ruževi su među najpoznatijim ruževima, jednostavne ambalaže, ali opet toliko popularne i prepoznatljive, da odmah znate kako se radi o MAC ružu za usne. Dolaze u slatkim bullet pakiranjima, tj imaju oblik metka i koliko god to bila plastika jednostavnih linija, na displayu, izgledaju jako lijepo i močno. 

 

mac-notino_hr

Jeste li znali da se u svijetu, svake sekunde proda jedan MAC ruž? Iako možda više nisu toliko na vrhuncu popularnosti, kako su bili tamo 2012/2013 godine, kad su svi beauty bloggeri pričali o njima. MAC je i dalje itekako prisutan na tržištu. Oni se drže svoje niše i imaju svoju vjernu klijentelu, ali mi je svejedno žao da ne izbacuju više kolekcija i da se ne potrude više oko marektinga i svega... No što je, tu je. Ajmo mi na nijanse koje imam.

mac-ruz-recenzija-notino_hr

mac-ruzevi-swatch-notino_hr

 

Prva na redu je Twig, ovo je srednje tamna nijansa bobičastog voća. Ovo je njihova satin linija i ima taj neki satenasti finiš, izuzetno je kremasta i samo klizi po usnama. Jednostavno se nanosi i vrlo je ugodna na usnama.   

 

mac-twig-ruz-notino_hr

Pigmentacija je vrhunska, samo jedan sloj je dovoljan da u potpunosti prekrije usne. Trajnost je od 4 do 5 sati, uz piće, naravno nakon jela će se unutarnja strana pobrisati. Neko vrijeme se preslikava na čaše, ali nakon što taj gornji sloj ode, ne mrda s usana. Ovaj ruž za sobom ostavlja lagani stain. Osobno sam malo razočarana kako stoji na meni, očekivala sam da će se bolje pasati uz moj ton kože, ali nekako mi nije to to.

 

mac-twig-swatch-notino_hr

mac-twig-ruz-swatch-notino_hr

Ruby Woo je jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji njihov ruž. Ovo je klasik, nad klasicima što se tiče ruževa. Prava crvena nijansa, plavičastog podtona, što zube ne čini žutima.  Ovo je retro matte linija, ruž je mat, mat. Ljudi moji, zacimentirani mat i zbog toga nešto teže klizi usnama i nanosi se nešto teže. Ovaj ruž zahtijeva da prije njega usne obrubite olovkom. Malo ćete se potruditi oko nanošenja, ali nijansa je toliko prekrasna da joj je sve oprošteno.

mac-ruby-woo-swatch-notino_hr


Ovo je prava bold nijansa s kojom nećete ostati nezamijećeni. Mislim da sam čak jednom gledala neki video gdje žena koja radi kao stjuardesa za Emirate kaže kako one moraju nositi Ruby Woo i to mi je bio neki fun fact, da mi je eto ostao u mozgu tolike godine. Bolje da neke druge datoteke držim u mozgu, a ne ove nepotrebne informacije. :D Trajnost joj je malo bolja od prijašnje nijanse, izdrži nekih 6 sati kod mene. Za sobom ostavlja stain.

mac-ruby-woo-ruz-notino_hr

 

Bez obzira što je mat, meni je ugodna na usnama, tek nakon cjelodnevnog nošenja mi postane teška i potreban mi je balzam.  Ova nijansa se minimalno preslikava i stvarno je zahvalna za nositi jer svi znamo kako je s ovako bold nijansama. Jednom ju nanesete i nemate brige oko toga je li se razmazala ili pobrisala.  Obožavam ovu nijansu i zadovoljna sam kako mi stoji i stvarno vjerujem da je ovo univerzalna nijansa koja će pasati svakom tonu kože. 

mac-ruby-woo-ruz-swatch-notino_hr

 

Prelazimo na još jednu crvenu nijansu, a to je Russian Red. Ovu nijansu bih opisala kao ciglasto-krvavo crvenu, također ima u sebi plavičasti podton. Russian Red je nijansa iz matte linije, puno ju je lakše nanosti u odnosu na Ruby Woo. Kremastija je i shodno tome, lakše klizi po usnama. 

 

mac-russian-red-swatch-notino_hr

Izuzetne je pigmentacije, dovoljno je proći jednom po usnama.  Meni je i ova nijansa ugodna na usnama, ali i ona nakon cijelog dana „umori“ usne i potreban im je balzam. Kao i Twig, u početku se preslikava, ali kasnije dok se setira, ne mrda. Trajnost prosječna ko i svima, nisam štopala, ali tu je oko nekih 5 sati. Također za sobom ostavlja stain. Sviđa mi se i ova nijansa i s guštom ju nosim, iako me nije bacila na noge  kao Ruby Woo.

 

mac-russian-red-ruz-swatch-notino_hr

 Dolje na fotki možete vidjeti razliku između Ruby Woo i Russian red ruževa. Lijevo je Ruby Woo, a desno je Russian red.

mac-ruby-woo-russian-red-notino_hr

Da ne furam samo crvene, ajmo i na bright nijanse.  A Little Tamed nijansu sam zapravo dobila gratis. Notino je imao akciju uz kupljena dva MAC proizvoda, dobijete ruž gratis. Ovo je jedina full size nijansa o kojoj ću danas pisati.

mac-alittle-tamed-ruz-notino_hr

 A Little Tamed je pink nijansa s koraljnim primjesama. Dolazi iz powder kiss kolekcije, što će ga reći da je doslovno puderaste teksture. Divno je maziva ova nijansa, ali joj je nedostatak što se malo neravnomjerno nanosi i nije jake pigmentacije pa je potrebno nekoliko slojeva kako bi se usne prekrile u potpunosti. 

mac-alittle-tamed-swatch-notino_hr


Od svih nijansi o kojima sam danas pisala, ova je najlaganija na usnama, točno ju ni ne osjetite. Ima blagi mat završetak i totalno vrišti ljeto. Prekasno izgleda, ali mislim da će mi još ljepše stajati uz preplanuli ten.  Ova nijansa mi najkraće izdrži na usnama,cca 3 sata. Preslikava se na sve, ali ne klizi s usnama ili krvari van njih.  Sve u svemu, cute je nijansa, ali bih voljela da je dugotrajnija.

 

mac-alittle-tamed-ruz-swatch-notino_hr

 To je to, stigli smo do kraja posta. Ljubiteljice MAC ruževa, di ste? Pišite mi koja vam je MAC nijansa najdraža i koju još moram probati?

Hvala vam na čitanju!

Green

post je nastao u suradnji s Notinom, što nije utjecalo na moje iskreno mišljenje

2 komentara:

  1. Obožavam MAC ruževe. Žao mi je što kod nas nema za kupiti više nijansi. Prekrasno ti stoji Twig nijansa. Nijansu A Litlle Tamed imam i baš kao što si rekla, šteta što joj postojanost nije bolja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, MAC ruževi su stvarno kultni i kvalitetni, mislim da su se sad malo više aktivirali i da ima više nijansi u ponudi. Hvala ti :)

      Izbriši