ponedjeljak, 5. srpnja 2021.

Apivita proizvodi za njegu kose - šampon i maska za revitalizaciju - Bee Sun Safe ulje - Notino

apivita-njega-kose-notino_hr
 
Volim svoju dugu kosu i iako imam ustaljenu rutinu i proizvode koji su mi se pokazali dobrima, volim s vremena na vrijeme eksperimentirati i isprobavati nove proizvode. Tako sam dala šansu Apivitinim proizodima za kosu, a kakvi su dojmovi, saznajte čitanjem. 
U današnjem postu pišem o Apivita Shine šamponu s narančom i medom, hranjivoj maski s maslinom i medom, te novitetu u njihovoj ponudi - Bee Sun Safe ulju sa zaštitom od sunca. Krenimo redom, najprije ću vam pisati o šamponu za kosu.

Apivita Shine šampon s narančom i medom je namijenjen za sjaj i revitalizaciju kose. Proizvođač navodi kako u sebi sadrži 89% prirodnih sastojaka. Sadrži organska eterična ulja naranče, limuna i grejpa. Ovi sastojci su proizašli iz certificiranog organskog uzgoja. Šampon također sadrži i ekstrakt ginsenga, 4 vitamina te minerale cink, bakar, magnezij aspartat, koji kosi vraćaju sjaj, snagu te ju revitaliziraju. Uz ostale sastojke tu je i med, koji je općepoznat po svojim zaštitnim svojstvima pa tako on vraća blistavost i štiti od vanjskih utjecaja. Apishield HS kompleks sprječava lomljenje vlasi. 

Proizvođač također navodi kako ovaj šampon ne sadrži parabene, silikone, mineralna ulja, propilen glikol, etanolamine, ftalate...pa ako vam je to bitno, evo čisto da znate. 


apivita-holistic-care-sampon-notino_hr

Puni naziv ovom šamponu je Apivita Holistic Hair Care Orange & Honey, u ostatku posta bit će Apivita šampon. :D Dolazi u plastičnoj, mekanoj ambalaži, koja je meni slatka jer me asocira na nekadašnje ljekarničke bočice. Čep ima njihov prepoznatljiv logo. Pod tušem je lako baratati bočicom i doziranje je najtaman. Šampon dolazi u količini od 250 ml i na Notinu trentuno košta 74,70 kuna.


apivita-sampon-za-kosu-notino_hr

Moje stanje kose i vlasišta je već godinama nepromijenjeno, imam masno tjeme i mekane vlasi, sklone pucanju. Tako da su mi vrhovi ispucani i to mogu sanirati jedino šišanjem, ne polažem nade ni u kakav proizvod da će mi obnoviti ispucle vrhove jer je to nemoguće, nadam se da i vi shvaćate da su neka obećanja jednstavno neispunjiva, no o tome više u dijelu o maski za kosu. Dakle, problematika koju mi rješavaju šamponi je masno tjeme,ono što mrzim kod svog tjemena je mast, mislim, normalna je to pojava, ali mi se tjeme brzo zamasti, a osobno, najomraženija stvar u njegovanju tijela mi je pranje kose.

Kod mene je to uvijek takva procedura na koju se moram psihički pripremati, znam da vas ima još takivh. :D Nije mi toliko problem pranja, koliko je problem sušenja. Inače, kosa mi se zamasti već drugi dan od pranja, odnoso, vide se prvi tragovi masne kose. Najčešće ju perem svaka tri dana jer nemam snage svaki drugi, a lijenih dana ju svežem u rep i perem svaka četiri dana. XD 

Uz ovaj šampon, također moram prati svaka tri dana, nadala sam se da će mi produljiti taj rok, ali nije uspio i ne znam hoću li ikad pronaći šampon kojemu će to uspjeti. Šampon ima blag miris, miriši prirodno i ukusno. Najviše je prisutan miris naranče s blagim natruhama meda.Šampon se dobro zapjeni, manje kod prvog šamponiranja jer mora pokupiti mast i nečistoće, ali kod drugog šamponiranja se bolje zapjeni. Ono što me oduševilo kod ovog šampona je sjaj koji napravi kosi. Vidjete ćete na kraju posta na fotkama kako mi kosa izgleda, sjajna je ko da sam izašla iz salona.

Pruža nevjerojatan sjaj i lepršavost kosi, nakon korištenja super osvježi tjeme i sve temeljito očisti, uz to je blag prema kosi i tjemenu. Baš sam zadovoljna šamponom. Miris se ne zadržava dugo u kosi i to mi je baš žao jer je divan miris u bočici. Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim šampnom, iako inače kupujem puno jeftinije šampone, mislim da ću si s vremena na vrijeme ipak priuštiti i ovaj. 


apivita-holistic-care-sampon-recenzija-notino_hr


Prelazimo na Apivita Holistic Hair Care Olive & Honey masku za kosu. Ova maska obećava obnavljanje strukture kose, intenzivno hidratiziranje, regeneraciju kose, olakšavanje rašćešljavanja. U sebi sadrži 96% sastojaka prirodnog podrijetla te je namijenjena za sve tipove kose. Dolazi u količini od 200 ml i trenutno joj je na Notinu cijena 108,90 kuna. 


apivita-holistic-hair-care-olive-honey-maska-notino_hr


Maska ima sladak miris, također joj je miris prirodan, imate osjećaj ko da stavljate neki prirodni pripravak na kosu. Miris na kosi se zadržava neko dulje vrijeme, naravno, ne znam ga opisati, osjetim neke slatke note, meda i mješavinu s još nečim, nalikuje malo na maslinu, ali nije to taj miris. Uglavnom, miris mi je ugodan i nekako mi je dobrodošla promjena u odnosu na moju najdražu masku, koja divno miriši, ali ima taj neki "umjetan" miris. S ovim proizvodima imam osjećaj da si radim pravi prirodni spa. Inače, moja rutina se sastoji od razno raznih ulja, suhih ulja, šampona i maski za kosu te tu i tamo stavljam različite leave in preparate. Dakle, ko što vidite, ne koristim regenratore jer su mi se pokazali nedovoljno hranjivima. 

apivita-maska-za-kosu-recenzija-notino_hr


Ova maska je guste teksture, ali se u dodiru s vlasima lijepo razmazuje i klizi po kosi. Dobro hrani i zaglađuje kosu, ali ju ne obnavlja, volim to naglasiti jer neki ljudi misle da će im stvarno maske obnoviti mrtve vrhove kose, ne definitivno neće. Hoće li ih učiniti ljepšima i sjajnijima, da hoće. Prividno daje kosi zdraviji izgled i što se tiče toga sam zadovoljna, ono što bih voljela je da mi više nahrani kosu, u smislu da joj danima zadržava njegovan izgled. S obzirom na maske koje inače koristim, bolje su mi po pitanju toga. Da se razumijemo, kosa mi izgleda lijepo i nahranjeno, ali dan-dva, poslije joj fali one mekoće, osjeti se ispucalost vrhova i zato nisam 100% zadovoljna maskom.


apivita-maska-za-kosu-maslina-med-notino_hr

Maska je dobar proizvod i u kombinaciji sa šamponom pruža salonski izgled kose, nemojmo se lagati, kosa mi je toliko sjajna da sama sebi ne vjerujem. Dolje na fotkama možete vidjeti kako mi kosa izgleda, ove fotke su direkt s fotića, od editiranja sam samo izrezala rubove fotke. Prve dvije fotke su fotkane blicom, tako da vam bolje dočaram taj sjaj jer uživo je to stvarno super sjaj i kosa je baš prekrasna. Ako odete na moj Instagram profil, vidjet ćete u videu da je stvarno sjajna i krasna. Ostale tri fotke su fotkane bez blica.

Molim da na donjoj fotki zanemarite ovaj sijedi, zafrkunuti pramen, puštam ga da vodi svoju politiku. :D 

apivita-maska-za-revitalizaciju-kose-notino_hr



apivita-sampon-za-sjaj-recenzija-notino_hr




recenzija-apivita-maska-za-kosu-notino_hr




recenzija-apivita-sampon-za-kosu-notino_hr



recenzija-bee-sun-safe-hidratantno-ulje-za-kosu-notino_hr


Posljednji u nizu proizvoda o kojima danas pišem je novitet u njihovoj ponudi i radi se o Apivita Bee Sun Safe hidrtatntom ulju za kosu. Jako je bitna zaštita kože od sunca, ali zločeste zrake utječu i na kosu pa je tako bitna i zaštita kose od sunca. Ovo hidratantno ulje u sebi sadrži kombinaciju njegujućih, biljnih ulja, poput jojobing, sojinog, ulja masline i uljane repice. Isto tako ima dodane sun zaštitne filtere i suncokretovo ulje, koji bi trebali zašititi kosu od UV zračenja. Ovo ulje osim zaštite bi trebalo održavati sjaj, blistavost i održavanje boje kose. Proizvođač navodi da ovaj proizvod ima 97% sastojaka prirodnog podrijetla. 

apivita-bee-sun-ulje-za-kosu-recenzija-notino_hr


Cijena Bee Sun Safe ulju je 169 kuna i dolazi u količini od 100 ml. Ulje je obogaćeno sjajnim česticama pa pruža blistav izgled kosi. Nanosi se na vlažnu kosu i nije ga potrebno ispirati. Potrebna ga je jako mala količina, nemojte pretjerati ko što sam ja prvi put, jako brzo zamasti i natopi vrhove, tako da ga je zaista potrebna mala mrvica. Ovo ulje bi bilo najidealnije za na plažu i tamo mislim da možete pretjerati i u potpunosti našpricati kosu i svezati ju u rep ili pletenicu jer će tako kosa biti najzaštićenija. 

Također ima divan, biljni miris, pomaže kod hranjenja kose i ja ga koristim prije pranja kose. To je neka moja standardna rutina, ulja nanosim kao kure, dobro natopim kosu i tako držim par sati na kosi. Takav sistem mi se pokazao odličnim, kod dodatnog hranjenja i njegovanja suhe kose, odnosno vrhova. Imajte na umu da ima sjajne čestice i da će vam kod pranja kose voda biti žuta, ali eto, sve za sjajnu i zdravu kosu. :D 


apivita-bee-sun-ulje-notino_hr

Čime vi njegujete svoju kosu, jeste li isprobali koji od ovih proizvoda i kakvi su vaši dojmovi? 

Od svega me najviše oduševio šampon i htjela bih ga uvrstiti u rutinu. 

Hvala vam na čitanju!

Green 

*post je nastao u surdanji s Notinom, što nije utjecalo na moje iskreno mišljenje

Nema komentara:

Objavi komentar