srijeda, 11. svibnja 2022.

Nuxe Huile Prodigeuse i Nuxe Huile Prodigieuse Florale - recenzija - Notino

 

nuxe-multifunkcionalna-suha-ulja-notino_hr

Veliki sam obožavatelj ulja u njezi kože i kose. Isprobala sam ulja od više brandova, ali nekako se uvijek vraćam Nuxe suhim uljima. 

Pitate se kako ulje može biti suho, ima teksturu koja nije klasično masna za ulja. Formula je bez silikona, konzervansa i mineralnih ulja. Ova ulja za sobom ne ostavljaju mastan trag, dobro se upijaju u kožu.

Danas ću vam pisati o dva Nuxe ulja i to klasičnoj verziji Nuxe Huile Prodigieuse i mirisnijoj verziji ovog ulja, a to je Nuxe Huile Prodigieuse Florale

nuxe-suho-ulje-za-lice-kosu-notino_hr

Oba ulja dolaze u staklenim bočicama s raspršivačem. Raspršivač dobro funkcionira i doziranje je jednostavno. Najčešće našpricam u dlan i onda dalje nanosim po licu/tijelu/kosi. 

Moje verzije su od 100 ml (potrebno potrošiti u roku 12 mjeseci po otvaranju) i na Notinu im je cijena nekih 190 kuna. Često su na popustu pa se mogu kupiti i za cca 150-170 kuna. Verzije od 50 ml su naravno jeftinije i često ih se može kupiti za 100 kuna i manje, vrlo isplativo.


nuxe-huile-prodigieuse-suho-ulje-notino_hr

Nuxe suha ulja su obogaćena sa 7 dragocjenih ulja i uljnih mješavina i iskreno, moja koža ih obožava. Obogaćena su tsubaki uljem (ulje japanske kamelije), ovo ulje hrani i štiti kožu i kosu. Sadrže u sebi i ulja argana i badema, ova ulja su zaslužna za regeneraciju i hidratizaciju. Ulje čajevca hidratizira, dok ulje boražine djeluje preventivno na bore. Ulje lješnjaka umiruje kožu, a ulje makadamije djeluje protiv starenja kože. Također, Nuxe suha ulja su obogaćena vitaminima E, koji djeluju antioksidativno.


nuxe-suho-ulje-notino_hr

Osobno, ne mogu po djelovanju izdvojiti favorita između klasičnog suhog ulja i Florale verzije, tako da ću vam skupno napisati kako oba ulja djeluju na moju kožu i kosu. 

Znači, ulja su multifunkcionalna, što znači da ih možete upotrebaljavti na tijelu gdje god želite. Ova ulja koristim i na kosi i na koži lica i tijela. Djelovanje ulja je odlično, odlično mi hrane kožu i lica i tijela. 

Za lice ih koristim u večernjoj rutini, nakon seruma i krema, posebice dok osjećam da mi je potreban dodatan boost. Nakon što mi se krema upije, natapkam ulje na kožu i ono mi pruža onu dodatnu njegu, koja mi nekad nedostaje. Ujutro se budim s iznimno mekanom i podatnom kožom. Ne stvara mi nikakve probleme na licu u vidu prištića ili akni, niti mi začepljuje pore. Za njegu tijela, ova ulja su također odlična, dobro hrane kožu i čine ju mekanom i zdravom na izgled.

nuxe-florale-notino_hr

Što se tiče hranjenja kose, također odlično, omekšava kosu i lako ju je raščešljati. Nakon korištenja, kosa je iznimno sjajna, mekana i lepršava. Može se koristiti kao pakung za kosu - dobro se natopi kosa i zamota u topli ručnik ili kao samo dodatak u njezi. Kao dodatak stavim vrlo malo ulja na vrhove, kako bi dobila na punoći kose. Oživi suhe vrhove, pruža im sjaj i štiti od petljanja i vanjskih utjecaja. Potrebna je zaista mala količina da se vidi razlika na vrhovima i kosi, ne otežava kosu i ne čini ju masnom.

nuxe-multifunkcionalno-suho-ulje-notino_hr

Huile Prodigieuse Florale ima sve iste karakteristike kao i klasično suho ulje, također je obogaćeno sa 7 dragocjenih ulja. Jedina razlika je u mirisu i boji ovog ulja. Klasično suho ulje je bogate žute nijanse, dok je Florale u preslatkoj rozoj nijansi. 

Florale suho ulje ima cvjetni miris, krase ga note magnolije, cvijeta naranče, note bijelog mošusa i citrusa. Note su također naglašene eteričnim uljem naranče i petitgrain. 

Note koje krase Huile Prodigieuse klasično ulje su cvijet naranče, magnolija, vanilija i drvo. Svako od ovog ulja ima svoj poseban miris, oba me privlače i neopisivo opuštaju i čine smirenom. Florale je možda nešto vrckaviji miris, sve note cvijeća ga ujedno čine svježim, slatkim i privlačnim. Dok me miris klasičnog ulja asocira na profinjenost i slatkoću. 

nuxe-suho-ulje-florale-notino_hr

Miris se u kosi zadržava dosta dugo, dan-dva, dok na koži ostaje nešto kraće, na tijelu ga osjetim par sati nakon nanošenja. Ono što sam primijetila je, da ako ulje stavim na točke na koje inače nanosim i parfem, parfem mi se dulje osjeti i trajniji je na koži. Ovo je odličan trik, radim tu kombinaciju sa Florale suhim uljem i Nuxe Floral parfemom. 

nuxe-huile-prodigieuse-notino_hr

Osobno mi je Florale mrvicu draže, ali samo zbog mirisa. Ovaj miris me toliko očarao da sam morala nabaviti i parfemsku verziju ovog ulja. Pisala sam recenziju parfema i možete ga pronaći na linku.

nuxe-huile-prodigieuse-florale-notino_hr

Što još reći, a da se ne ponavljam previše, odlična za njegu, koža lica je blistava i njegovana od njih. Kosa izgleda zdravije, punije i lepršavije. Super nahrani kožu tijela i posebno ih volim koristiti u ovim toplim mjesecima jer uz njegu, dobijem i divan miris na tijelu bez masnih tragova i fleka, ma milina.

Nedavno je Nuxe narastao za još jednog člana u obitelji suhih ulja i to za Neroli suho ulje. Ovo ulje je obogaćeno organskim uljem koštica šljive d 'Ente, organskim sezamovim ulje, veganski je proizvod i obećava antioksidacijska svojstva te intenzivno hranjenje i omekšavanje kože. Ne pitajte me koliko jako ga želim, ali ne smijem kupiti, dokle god ne potrošim sve zalihe koje imam. :/

nuxe-suha-ulja-notino_hr

Ulja su stvarno multifunkcionalna, cijelo vaše tijelo će ih voljeti i osjećat ćete se razmaženo nakon korištenja. Nisu bezveze kultna i imaju određeni status kod kupaca. Jednom dok isprobate Nuxe suha ulja, vjerujte za vas nema povratka, željet ćete ih sve. :D 

Koja su vaša mišljenja u vezi ovih ulja i koristite li ulja u njezi kože i kose? 

Hvala vam na čitanju!

Anamarija


*post je nastao u suradnji s Notinom, što ne utječe na moje iskreno mišljenje

2 komentara:

  1. Velika mi je želja isprobati ih i pravo je čudo da još uvijek nisam, pogotovo sad kako se bliži ljeto, mislim da koža predivno izgleda sa njima, a svi hvale i njihov miris!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama obožavam ulja za njegu kose i tijela, vjeruj, preporodit ćeš se dok ih isprobaš. Meni je sad na wish listi novo neroli ulje, a još ni ova nisam dokrajčila :D

      Izbriši