srijeda, 9. studenoga 2022.

Budite u formi uz Equa boce za vodu

 

equa-mismatch-bloom-boca-notino_hr

Jeste li znali da je za razgradnju jedne plastične boce potrebno 450 godina?  Jeste li znali da više od 80% morskog otpada čini plastika? Prema izjavama stručnjaka do 2050. godine će biti više plastike u oceanima, nego što će biti riba. Ovo su jako porazne i zastrašujuće informacije. Na svima nama je da se osvijestimo i svatko od nas može pridonijeti i što više smanjiti otpad.  Nisam minimalist, niti živim zero vaste, ali nastojim stvarati što manje otpada i živjeti što zdravije, stoga ne pijem vodu iz plastičnih boca već koristim staklene. Jedna od njih je i Equa Mismatch Bloom boca pa ako vas zanima nešto više o samoj boci, onda nastavite čitati. 


equa-staklena-boca-za-vodu-notino_hr



Notino ne drži samo šminku i parfeme, može se pronaći toliko korisnih stvari za bebe, školarce, staro i mlado. Od nedavno imaju i Equa boce u ponudi. Inače Equa je slovenski brand i sve boce se proizvode u Europi. Osim običnih staklenih boca, imaju i termo boce, šalice, boce za djecu te svakakve lijepe torbice/omote za boce.
 

equa-mismatch-staklena-boca-za-vodu-notino_hr

Ako imate problem s manjkom unošenja vode u organizam, onda su Equa boce za vas. Na poslu često zaboravim piti vodu, stoga uvijek kraj sebe imam Equa bocu, napunim ju do vrha i tako pratim koliko kroz dan popijem vode. Svi znamo da nam je voda itekako potrebna za zdravlje, ali i ljepotu, zato pazim koliko pijem.  Fora s ovim bocama je ta da imaju poprilično široko grlo pa se u nju mogu ubaciti i komadići voća, tako da možemo piti vodu s okusom, koja u sebi nema umjetne dodatke ili sladila.

Ova boca mi je za sve izvan kuće, nosim ju sa sobom na posao, izlete ili bilo koje drugo izbivanje iz kuće. Boca je sama po sebi malo teža, ali nije ju problem nositi u ruksaku/torbi. Čep odlično lovi i zatvara, tako da nemate strah od otvaranja i izlijevanja tekućine van boce. 

 

equa-mismatch-bloom-staklena-boca-notino_hr

Equa boca je načinjena od čvrstog borosilikatnog stakla, pala mi je nebrojeno puta na pločice i svaki put završi bez oštećenja, tako da je idealna i za nas šeprtljave. Zapremnina joj je 750 ml i cijena na Notinu je 173 kune ( 22,96 €).

Moja ima matirano roskasto staklo i motiv cvijeta, s rosegold čepom na vrhu kojeg se nalazi motiv kapljice vode. Čep je plastičan,  a unutrašnojst mu je načinjena od gume, tako da dobro hvata kod zatvaranja. Bocu imam preko godinu dana i još uvijek se drži kao da je nova, nema ogrebotina, čak ni na čepu koji je sjajan. 


equa-staklena-boca-notino_hr

Čišćenje je jednostavno, uz obični deterdžent za ručno pranje suđa i spužvu na drški, tako da možete doći skroz do dna boce. Boca ne smije u perilicu suđa, što meni nije problem jer sve što imam je lijepo i posebnog izgleda i bilo bi šteta stavljat u perilicu da uništi i izgrebe.  Tako da ova hidratizirana gospođetina pere sve na ruke.

 U ponudi postoje različiti oblici boca, može se pronaći za svakog ponešto, od običnih staklenih bez dezena, do šarenih dječjih ili pak tamnih termo boca. Smatram kako su ove boce iznimno kvalitetne i izdržljive na duge staze, ako ste u potrazi za nekim neobičnim poklonom, onda je ovo super ideja, posebice za zaluđenike u hidrataciju ili pak ekipu koja vježba i voli imate fancy stvari u teretani.


equa-mismatch-bloom-notino_hr

Sve u svemu, jako sam zadovoljna svojom Equa bocom, kod mene je u svakodnevnoj uporabi već skoro godinu i pol i dalje je poput nove. Izrađena je vrlo kvalitetno i ovo je predmet na duge staze, tako da vam ne bude žao novaca, vrijedi svake kune. 

Koristite li staklene boce ili se još uvijek držite plastike? Nadam se da sam uvodom vas koji koristite platične boce malo prodrmala i da ćete barem ovu naviku promijeniti na bolje. :) 


Hvala vam na čitanju!

Anamarija


*post je nastao u suradnji s Notinom što ne utječe na moje iskreno mišljenje

2 komentara: