nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Essence Forbidden Volume Rebel maskara & Top coat - recenzija


Ovog dvojca sam kupila u Mulleru dok su bili na akciji 1+1 gratis i za njih sam izdvojila 23,90 (nadam se da me pamćenje dobro služi). :D Sada se maskara i top coat prodaju zasebno, cijena maskare je 25,90, a top coata 23,90.



Maskara dolazi u plastičnoj ambalaži koja je čvrsta, ambalaža je crvena, a čep maskare je zakrivljen i na njegovom vrhu se nalazi Essenceov logo.

Količina maskare koju dobijete je 12 ml i potrebno ju je potrošiti u roku 6 mjeseci, ali na vašem mjestu ne bih čekala toliko, bolje svaka 3 mj promjenit, a u ostalom, neće izdržati toliko dugo, već će se zasušiti. Maskara je napravljena u Luksemburgu. Miris maskare je standardan, ništa posebno, miris ko i u svake druge maskare.



Četkica je pomalo nezgrapno napravljena. Pokušali su ju napraviti u obiku trokuta, što im je manje više uspjelo, ali sama četkica je toliko nezgrapno napravljena da se moram zapitati koja im je bila namjera. Dolje na fotki možete vidjeti da su čekinje nekako neravnomjerno i nezgrapno postavljene te su neke kraće od drugih. Ovom četkicom nisam zadovoljna jer mi nije mogla lijepo razdvojiti trepavice te one male mi nije produljila, već ih je sljepila s dužima. S ovom četkicom morate biti oprezni jer je velika pa nek vas ne začude umrljani kapci, je uvijek uspijem zamrljati pa makar samo jedan, a iskreno naučena sam baratati velikim četkicama.



Maskara je u početku dosta mokra, ali se s vremenom posuši na meni zadovoljavajuću razinu, što znači da je optimalno mokra, ja ne volim suhe maskare, ne mislim sad one doslovno skroz posušene, nego znate kak neke imaju koje su i u početku bolje suhe od drugih.... ma motam se, uglavnom nije ni premokra ni presuha, ali je opet mokra, haha.
Trajnost maskare je solidna, može izdržati radni dan na trepavicama. Ova maskara nije vodootporna i jako lako se skida s micelarnom. Maskara se ne trusi, ali nemojte plakati s ovom maskarom na očima jer će vam se sve razmrljat. Meni nije nadraživala oči, ali moje oči nisu osjetljive.



Za ovu maskaru kažu da je namjenjena za ultimativni buntovnički volumen te da je oftalmološki odobrena. Ne bih se složila da pruža neki ekstra volumen trepavicama. Maskara pruži duljinu trepavicama i doda im nešto volumena. U početku sam bila jako zadovoljna ovim dvojcem jer su super radili u paru. Maskara mi je dala duljinu, dok mi je top coat pružio dubinu boje i dodao nešto volumena. Kasnije kako se maskara počela sušiti, a top coat ostao jednako mokar, jednostavno više nisu dobro surađivali i dobila sam sljepljene trepavice, vidjet ćete dolje na fotkama.



Top coat dolazi u količini od 10 ml i njegov rok trajnja je također 6 mjeseci. Top coat je napravljen u Italiji.
Ambalaža top coata je također od čvrste plastike, donji dio je crne boje, dok je čep crven. Moram priznati da mi se više sviđa ambalaža maskare.

Za razliku od maskare, četkica top coata je mala, uska i s kratkim čekinjama. Ova četkica mi se puno više sviđa, zahvaljujući kratkim čekinjama lakše je dohvatiti kraće trepavice pa ih lijepo obuhvati i doda im volumena.

Kažu da ovaj top coat s crnim vlaknima služi za intenzivan efekt umjetnih trepavica. Kažu i da se može stavljati na svaku maskaru (nisam isprobala pa ne bih komentirala). Top coat je također oftalmološki odobren.

Nikako se ne bih složila da ovaj top coat daje toliki volumen da bi se to moglo usporediti s umjetnim trepavicama. Kao što sam rekla, dodaje nešto dodatnog volumena te je nešto tamniji od maskare pa trepavicama i očima dodaje dubinu.



Top coat se jako sporo suši te je nakon tri mjeseca gotovo jednako mokar kao i prvog dana. Nažalost maskara se ipak nešto brže suši pa oni više ne funkcioniraju dobro već se dobije efekt sljepljenih trepavica.



U početku su super surađivali zajedno, ali da si budemo jasni, nisu napravili čuda od trepavica, već su ih samo malo produljili i dali volumena i dubine. Ovaj dvojac može poslužiti za svakodnevne no make up-make up lookove, dramatičnost od njih nemojte očekivati.

Dolje na fotki možete redom vidjeti kako izgledaju moje prirodne trepuške, pa sa slojem maskare i naposlijetku sloj maskare i sloj top coata. Vidite sljepljenost, žao mi je kaj se nisam fotakala dok je sve još bilo friško jer su stvarno bolje funkcionirali zajedno.



I naposlijetku vam pokazujem jedno našminkano oko, a drugo prirodno, mislim da ovak najbolje vidite razliku.




Bez obzira na to što su me sad pred kraj malčice razočarali, ne zamjeram im to jer su mi u početku bili jako drag par, a i budimo realni, nisam ih platila 100+ kuna.

Dok se sve zbroji i oduzme dajem im ocjenu 3/5. :)

Jeste li isprobali ovu maskaru ili top coat ili možda oboje i kak vam se čine?

Green

4 komentara:

  1. Obično mi se dopadaju essence-ove maskare,posebno ona all eyes on me i uvijek imam bar jednu viška..a ovu forbidden nisam probala, i oblik četkice mi nekako čudan, kao da su htjeli nesto drugačije, a na kraju ispalo previse "messy".. Sa top coatom izgleda koliko-toliko produženo i bolje.. super pa si na akciji kupila, i ja tako uvijek,pa i nije neka velika šteta ako ne ispunjava očekivanja.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da nisam baš puno njihovih maskara isprobala, ovu sam uzela iz znatiželje, zbog ovog top coata. Haha, da četkica je, ni sama ne zna šta bi :D Slažem se, bila bi ljuta da sam svaki posebno platila jer to onda više nije 25 kn, nego 50, a za te novce, mogu kupit i malo bolje maskare od ovog dvojca... u svakom slučaju, isprobala sam nešto novo. :)

      Izbriši
  2. nisam probala, jer već imam 4 otvorene maskare i nema kupnje nove dok barem 3 ne potrošim haha

    OdgovoriIzbriši
  3. Dojmovi su nam oko ovog dvojca dosta slični..nisam ni sama sigurna što točno misliti o njima..daju volumen i produlje trepavice ali ništa ekstra posebno..to dobijem i sa klasičnim essence maskarama, te čak samo uz njih bez top coata..top coat meni nije bio ništa poseban, čak sam ga jednom samog stavila hahhaa i nije ništa napravio, lol.. maskara je ok, meni nije radila nered osim ako ju sama ne bih uprskala trzajem ruku, ali se prebrzo osušila..Ovaj dvojac nije aloš, ali nije ni potreban, bolje je kupiti neku klasičnu essence maskaru i to je to :)

    OdgovoriIzbriši