subota, 13. svibnja 2017.

Olival micelarna otopina s uljem smilja - recenzija


Svi su hvalili ovu Olival micelarnu otopinu* i zbog toga mi je dugo vremena bila na wish listi. Nakon što sam dobila priliku testirati ju, mojoj sreći nije bilo kraja. Je li ispunila moja očekivanja saznajte u nastavku recenzije.
Za početak nekoliko tehničkih informacija. Micelarna dolazi u količni od 500ml, a cijena joj je 49,90 kuna te je dostupna u drogerijama i trgovačkim lancima.

"Micelarna otopina nježno čisti kožu, uklanja nečistoće i ostatke šminke. Možemo ju koristiti za čišćenje lica i vrata, područje oko očiju, za sve pregibe ili nabore bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće. Obogaćena je eteričnim uljem smilja. Upotreba: otopinu nanijeti na komadić vate i nježno očistiti lice i područje oko očiju. Koristiti po potrebi ili dva puta dnevno. Ispiranje vodom nije potrebno."Ambalaža micelarne je prozirna, debeljuškasta bočica. Bočica je napravljena od mekane plastike, dok je čep dosta čvrst i siguran. Otvor je malo problematičan, voljela bi da je manji, ovako je doziranje problematično, pogotovo dok je bočica puna. Morala sam uhvatiti štimung s čepom jer sam u početku prolijevala micelarnu na sve strane. Na ambalaži možete pronaći sve potrebne informacije. Bez obzira što sam ju na početku prolijevala više nego potrebno, micelarna se jako sporo troši i potrajat će vam dosta dugo. Rok trajanja mom primjerku je do siječnja 2019.




Miris ove micelarne je dosta jak i izražen i na to mi se bilo teže priviknuti jer sam do sad uvijek koristila bezmirisne micelarne ili one vrlo blagog i neprimjetnog mirisa. Da se razumijemo, micelarna lijepo miriši, poput cijele linije sa smiljem. Osobno obožavam taj miris pa mi je bilo čudno što me u početku smetao. Valjda nekako u podsvijesti očekujem da micelarna nema miris. Doduše, nakon što obrišete lice micelarnom, miris ne ostaje dugo na licu, tek koju minuticu.

Micelarnu koristim za skidanje šminke i za skidanje ostataka kreme prije umivanja. Ovu micelarnu mi je najdraže koristiti ujutro prije umivanja jer mi razbudi lice i osjetila, a koža ostane mekana i podatna.

Micelarna je namijenjena za čišćenje osjetljive kože lica i tijela. Moja mješovita koža nije osjetljiva, ali ju ne želim tretirati s razno raznim agresivnim proizvodima, stoga obožavam blagost ove micelarne.



Kod ove micelarne sam primjetila da se pjeni. Osobno me to ne smeta, ali nisam to očekivala. Pretpostavljam da je to zbog decyl glucoside-a jer je on na trećem mjestu po sastojcima. Znači, zapjeni se na blazinici, a ponekad ostaci pjene završe i na licu. Ko što sam rekla, ne smeta me to jer se nakon svake micelarne otopine umivam.
Proizvođač navodi kako nakon korištenja ove micelarne nije potrebno umivanje pa sam morala isprobati i to. U jednu ruku bi se složila da nije potrebno, ako možete preći preko kratkotrajnog osjećaja ljepljivosti. Ta ljepljivost na licu bude prisutna neko kraće vrijeme i nakon toga nestane.

Micelarna je vrlo nježna prema mojoj koži i odlično skida make up i sve nečistoće koje se nakupe kroz dan. Nakon korištenja koža me ne zateže (ko što mi se događalo s Mixinom za suhu i osjetljivu kožu), već mi bude čista i mekana. Također je nježna i prema očima jer njome skidam maskaru i očni make up. Ukoliko koristite vodootporne maskare, morat ćete kupiti dvofazni odstranjivač jer ih ova micelarna ne uspijeva učinkovito skinuti.



Kod ove micelarne nisam primjetila isušivanje kože ili bilo kakvu iritaciju. Bez obzira na naše početne "nesuglasice" ova micelarna mi je ipak jako draga jer je učinkovita i nježna. Lice mi je divno nakon korištenja, a samo pogled na sastojke me iznimno veseli jer nema čitavo brdo svakojakih, ko što smo navikli gledati u micelarnim otopinama istog cjenovnog ranga.

SASTOJCI:

AQUA- voda, glavna komponenta micelarne otopine
GLYCERIN- prozirna tekućina, služi za zaštitu od vanjskih utjecaja i očuvanje lijepog i njegovanog izgleda kože. Također ga se naziva i ovlaživačem jer zadržava vodu u koži, ali i upija vlagu iz zraka i okoline.
DECYL GLUCOSIDE-  to je aktivna tvar koja pomaže pri stvaranju pjene i mjehurića, dakle vrlo blago sredstvo za čišćenje.
ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE- dobiva se iz lišća Aloe, pomaže u zacjeljivanju rana, opekotina te također ima umirujuća svojstva.
HELYCHRISUM ITALICUM OIL- ulje smilja je poznato po svojim zaštitnim i regenerativnim svojstvima.
SODIUM LEVULINATE- konzervans, ali neka vas to ne smeta jer on sprječava nastanak bakterija u vodi jer je ona glavni sastojak ove micelarne.
SODIUM BENZOATE- konzervans koji je siguran za korištenje u kozmetici, ali u određenim konecentracijama.

Recenzije ostalih Olivalovih proizvoda možete naći dolje.

Olival CC krema s uljem smilja
Olival ekstra bogata noćna krema s uljem smilja
Olival Natural ružmarin i limun šampon
Olival piling za lice s uljem smilja

Jeste li isprobali ovu micelarnu, kakva vam se čini?

Green 💋

*PR uzorak

Broj komentara: 8:

  1. Ja je već dugo koristim i sa svime se slažem s tobom :) meni je super :) i ja obično umivam lice nakon korištenja micelarne. Super čisti i osvježava:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se i tebi sviđa. :) Slažem se za umivanje, to mi je nekako navika i ne mogu bez umivanja. :D

      Izbriši
  2. I ja uvijek operem lice poslije ove micelarne, ali ne klasično. XD Uzmem termalnu vodu, pošpricam ju te obrišem s blazinicom (nova razina lijenosti).
    Drago mi je što ti se sviđa, meni je ok za lice, ali za oči ne. :/ Neće mi ni jednu maskaru skinut. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahha, ma ti si već maher s termalnom, moram priznati da i ja to nekad radim, pogotovo dok sam posebno umorna pa mi nije do umivanja, tj ne mogu izvest sedam koraka do kupaone, hahha. :D A fkt ne znam kak ti neće, koje maskare koristiš? Ja imam od Catricea Glam & Doll balckest i skine mi ju bez problema, nije mi mogla skinut Maybelline Push Up Dramu, ali ono je bila vodootporna verzija... :)

      Izbriši
  3. Imam Garnier s uljem smilja.
    Ali moram probati i ovu..
    Meni ne smetaju mirisi tako da vjerujem da mi ni miris ove micelarne nece predstavljati problem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evp i tu sam gresku napravila haha
      Sve ok, objasnila sam na fejsu svoju brzopletost.. 😂

      Izbriši
    2. Hehe, ma nema veze, bitno da smo se sporazumjele. :D Ja već pripremila novčanik za kupnju i te sa smiljem, ali ništa od šopinga. :)

      Izbriši
  4. Meni se takođe svidja. Narocito sto su sastojci uglavnom prirodni, a to je ono cemu zaista treba teziti i na sto trebamo obracati paznju.

    OdgovoriIzbriši