petak, 22. siječnja 2016.

Body&Soul kistovi za šminkanje - recenzija


Pozdrav lijepi moji,

danas sam vam odlučila reći koju više o povoljnim Body&Soul kistovima koje možete pronaći u Mulleru. Recenzirat ću četiri vrste kistova, odnosno kistove za četiri različite namjene. Ima tu dobrih, loših, ali i odličnih primjeraka. Pa ako vas zanima koje je od ovih isplativo kupiti, nastavite čitati. :)






Ja vam uvijek odmah udaram u glavu pa tako i sad. :D Idemo odmah s lošim da ga se riješimo.

MAKE UP PREMIUM KIST -  KOSI KIST
"Uz Body&Soul Make - up Premium kist se tekuća i kremasta šminka može savršeno nanijeti. Zahvaljujući posebno koso rezanim i čvrsto vezanim čekinjama, šminka se na kožu nanosi ravnomjerno i štedljivo. Mikrotanko obrađena, sintetička najlonska vlakna stvaraju ravnomjeran ten bez crta. Proizvod je posebno prikladan za alergičare na životinjsku dlaku."

Citirani odlomak sam pronašla u jednom od Mullerovih kataloga i mogu se samo složiti s tim da kist, odnosno dlačice ne upijaju puno proizvoda, kaj je i logično jer su najlonske. Za ravnomjerno nanošenje proizvoda se ne bih složila, barem ne po cijelom licu.

Sama struktura kista je odlična i jako lijepo sjeda u ruci. Kao što je već navedeno čekinje su najlonske, dok je drška plastična. Napravljena je od jako čvrste plastike i nema bojazni da će se brzo potrgati ili odlijepiti. Drška je matirana i ima na sebi jednostavno ispisan logo bež boje. Gornji dio drške je također napravljen od plastike i to toliko čvrste plastike da imate dojam da se radi o metalu, gornji dio je sjajan i vrlo brzo se uprlja, ali se jednostavno čisti, odnosno prilikom pranja, ode prljavština i s drške.



Na fotkama možete vidjeti da je ovo ravno rezan kosi kist, mislim da bi se dalo proraditi i na obliku, da je malčice zaobljeniji, a ne ovako skroz ravan, čisto da se može lakše prilagodi konturama lica.



Iako su gornje dlačice na dodir mekane i nježne, ovaj  kist je zapravo jako grub prema koži, smatram da su tome krive čekinje/dlačice kista koje su prekratko izrezane i prečvrsto zbijene.
Ovdje možete vidjeti koliko ih je teško razdvojiti, čim sam maknula prst, dlačice su poletjele na mjesto, kao da nikad nisu ni pomaknute. Ukoliko baš želite ovaj kist, preporučila bih vam ga za nanošenje nekog tekućeg ili kremastog proizvoda za konturiranje jer smatarm da niti jedan drugi posao ne može obaviti dobro, čak štoviše mogao bi vam iziritirati lice zbog svoje grubosti. Koliko god nježno nanosili proizvod, ipak lice osjeti grubinu.



Ne sjećam se više koliko sam platila ovaj kist, kupila sam ga pred nekih godinu dana, možda i više, uglavnom, cijena mu je negdje između 30 i  40 kuna. Sljedeći put dok budem u Mulleru, provjerit ću cijene za sve ove kistove pa ću naknadno upisati.
EDIT: Cijena je 29,90 kn
Što se tiče pranja kista, potrebno ga je dva puta našamponirati kako bi postigli čistoću. Prala sam ga nekoliko puta i niti jednom mu nije ispala dlačica. Mogu vam reći kako je ovo vrlo kvalitetno napravljen kist, ali eto nesreća mu je kaj je grub za kožu, stoga moj topli savjet, zaobiđite ovog mališana, ima puno boljih od njega. :)



Sljedeći na redu je plosnati kist za tekući puder.

"Nježno prelazeće, visokokvalitetne dlačice kista od najlonskih dlačica, pogodne za alergičare, stvaraju jedan svilast finiš."

Ovaj dio sam prepisala s ambalaže u kojoj sam kupila kist, vidi prvu sliku. Kist posjedujem možda čak i dvije godine, tko bi ga znao, ono kaj vam hoću reći je da sam prvoklasni hrčak jer još uvijek posjedujem ambalažu u kojoj se nalazio kist. :D U ovom slučaju moj sindrom hrčka je dobro došao jer lijepo ne moram tražit po netu kaj proizvođač kaže o kistu.


Kist je plosnat i uzak, drška je ista kao i kod prvog kista, jedina razlika je u duljini i debljini drške. Ovaj kist je nešto tanji i duži od prethodnog. Isto tako je kvalitetno izrađen. Imam jednu jedinu primjedbu na ovaj kist, u posljednje vrijeme mi se počeo linjat. I to ne samo kod pranja, nego općenito kod šminkanja, s vremena na vrijeme pronađem dlačicu ucimentiranu pudrom. :D Iako, ovo u početku nije bio slučaj, tak da iskreno, dlačice mu ispadaju jer je doslovno kuhan i pečen na mom licu. Ovaj jadničak je u onoj situaciji peri-deri. Zaista sam ga kroz ove dvije godine koristila jako puno.



Kist je nježan prema koži i njime se puder jednostavno i ravnomjerno nanosi, ali samo ako ga nanosite kružnim pokretima, ako kist povlačite po koži, ostat će vam na nekim dijelovima crtice, tako da ako kupujete ovog mališu, nanosite puder kružnim pokretima. :)

Jednostavno ga je održavati, puder se brzo ispere iz njega, a vrijeme koje mu je potrebno da se posuši je jako kratko, stoga jadan i je bio u peri-deri situaciji, pogotovo dok tjedno, 6 dana nosite puder, a imate samo četiri kista na raspolaganju. :3
Iako je drška ovog kista  nešto dulja od kosog kista, meni to nije nikakav problem, kist lijepo sjeda i sasvim je ok radit njime. :)

Cijena mu je također 30 - 40 kn, javljam naknadno. :)
EDIT: Cijena je 29,90 kn
Za ovaj kist imate moje preporuke.


Sljdeći na redu je kist za rumenilo.

"Nježno prelazeće, mikrofino izrađene i koso odrezane najlonske dlačice omogućavaju perfektno akcentuiranje jagodica. Upotrebom 100 % - tno sintetičkih dlaka kist je izuzetno pogodan za alergičare."
Ovaj kist je zaista nježan i jako ugodan na koži. Drška i izrada je ista kao i kod gore navedenih kistova, vrlo, vrlo kvalitetna. Dlačice su gusto zbijene jedna uz drugu, stoga s ovim kistom morate biti oprezne jer pokupi dosta proizvoda pa treba biti laganije ruke.

Ne koristim ga za rumenilo, već sam ga prenamijenila za bronzer i za moje kvazi konturiranje. :D Za rumenilo koristim veće i flafastije kistove, koji mi mogu lijepo oubjmiti jagodice, ovaj kist mi je ipak premalen za to. Zbog svog kosog oblika, ovaj kist odlično prianja ispod jagodica, pokupi taman onoliko proizvoda koliko mi je potrebno i lijepo ga rasporedi po licu. Najprije bronzer izblendam ovim kistom, ali za potpuno izblendani look, uzmem nešto veći kist i popravim cijelokupni dojam.


I njega posjedujem već duže vremena i mislim da je cijelo ovo vrijeme najviše tri dlačice izgubio i to prilikom pranja, kaj po meni uopće nije strašno s obzirom da ga svakodnevno koristim.





Ovdje možete vidjeti koliko su gornje dlačice mekane, a na donjoj fotki možete vidjeti i koliko su gusto zbijene.

Cijena mu je kao i ostalima, svi se tu negdje kreću, po meni jako povoljno.
EDIT: Cijena je 29,90 kn

Smatram da vam ovaj ljepotančić može odlično poslužiti za donji dio jagodica i za kvazi konturiranje, naravno ako ga radite ko ja. :D Mejkapekspert indiid :D



Iiiiii, naposlijetku zvijezde ovog posta! Predstavljam vam najjeftinije i najkvalitetnije kistove za sjenilo. Prvo da vam odmah kažem da su 10 kuna, nisam sigurna je su li 9,90 ili 10,90, nije ni bitno, bitno je da znate da su jako povoljni. Sad si mislim jesam li ih kupila na akciji? Ako jesam, onda se tu blamiram ko koza u baletnoj haljinici. Okej, okej i za ove javljam cijenu, ali povoljni jesu sigurno. :D
EDIT: Cijena je 9,50 kn


Manji su od ovih gore kistova, odnosno drške su kraće,  kaj je meni zapravo super, jer volim zabit glavu u ogledalo dok nanosim sjenilo. :D Čorava baba. :D Donji dio drške je plastičan, dok je gornji dio drške metalan. Cijela drška nije matirana kao ostali već je sjajna.

"Kist za nanošenje sjenila. Kist za ravnomjerno nanošenje sjenila. Uputa za održavanje: Četku povremeno isprati blagim šamponom i ostaviti da se osuši na zraku."Zgodno mi je kak ovaj put nisu ništa naveli od čega su dlačice napravljene i ništa se ne spominje za alergičare, moram reći da su ovdje podbacili.
Ovi kistovi su izrađeni od umjetne dlake, kaj meni osobno ne smeta, još bolje, barem sjenila pokupe kak se spada. :)

Sve dlačice nisu iste duljine, ali meni to ne smeta, nisam primjetila da neravnomjerno nanose sjenilo ili tome slično. Za svoju veličinu dlačice su dosta guste, ali nisu jako zbijene jedna uz drugu, već je to u nekoj normali, očekivanoj za kist za sjenilo. :)


Moram priznati kako je kod ovih kistova učestalije ispadanje dlačica nego kod drugih. Mene to osobno ne smeta jer ne ispadaju kod svakog pranja, odnosno jedan kist je lošiji od drugog, dlačice mu gotovo svaki put ispadaju dok ga perem pa izgleda da je taj malo škartniji od svog brace. :) U svakom slučaju meni je za te novce ispadanje tu i tamo koje dlačice nezamjetno. Da sam ga platila 100 kuna, onda bi me to diralo, ovak, ovak sam oduševljena svime, od izrade do funkcionalnosti kista. :)




Stavila sam vam ga uz plosnati kist da dobijete dojam koje su veličine. Sve kaj ću vam reći za ove mališe je da ih preporučam i da su mi odlični za nanošenje sjenila. Koristila sam ih i u mokroj varijanti nanošenja sjenila i u tom slučaju su se pokazali kao odlični. Moje tople preporuke. :))


Eto, to bi bilo sve, nadam se da sam uspjela pokriti sve segmente i sve kaj vam je važno da znate o jednom kistu. Također se ispričavam ako mi je kaj promaklo jer sve ovo pišem, bez da imam unaprijed pripremljeno i napisano, znači pišem recenziju iz glave, stoga ako kaj zaboravih, vičite i nemojte zamjeriti, takvi su dani. :D

Recite mi kaj mislite o ovim kistovima i jeste li ih isprobali? :)

Green :**


22 komentara:

  1. Kosi me najviše interesirao. :( al' dobro sad barem znam da ga neću kupiti hahah
    Ti si ovo samo 2 sata pisalaa??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirne duše ga zaobiđi. :) Da, dva, al sam prije toga sat vremena fotke obrađivala. A kaj, ne valja recenzija? :o :P

      Izbriši
    2. Izgleda da i taj kosi ovisi od osobe do osobe, meni recimo uopće nije grub, meni je zapravo fin mekan, da ostavlja linije malo da, ali ja rukom lagano prodem (kao kad nanosis rukom puder) nakon sto sam ga nanijela i tako nestanu te linijice.
      Ja s njime nanosim mousse puder..
      Meni nije žao novaca, košta 30kn :)

      Izbriši
    3. Dojmovi su uvijek subjektivni, to je normalno, u svakom slučaju prema mojoj koži je pregrub, a dok imam izbora, uvijek ću posegnut za nekim na koji moja koža ne reagira. :)

      Izbriši
  2. Iz ove njihove kolekcije kistova isprobala sam samo onaj veliki za praškaste proizvode odnosno za puder u kamenu ili prahu i nisam baš zadovoljna. Na prvu mi se učinio ok, ali ustvari su dlačice nekako grube. Može se koristiti, daleko od toga, ali bih ipak voljela da je nešto nježniji. Tako da ako nekom pomogne moj komentar/dodatak preskočite i ovaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, a ja sam mislila kako je flafast, reko još ću si i njega nabavit, fala kaj si ovo rekla. :) Mislim da je najveći problem kaj nemaju za svaki kist "tester", po meni bi svaki kist trebao imati jedan za probu, da ga možeš isprobat rukom, ovak preko ambalaže i nije nekaj...

      Izbriši
    2. Evo, upravo sam se vratila iz Mullera i skužila da imaju dva kista za puder u prahu. Dakle da dopunim...moj je onaj sa samo crnim dlakama i može stajati samostalno, a ovaj drugi je sa dvobojnim dlakama. Razliku u cijeni sam naravno zaboravila jer sam senilna baba :D

      Izbriši
    3. znam na koji misliš, znači ipak trebam probat onaj drugi, da vidim jel valja. :) Hehehe, nadajmo se da ne budem i ja zaboravila pogledat cijene sljedeći put dok budem tamo. :D

      Izbriši
  3. S obzirom na cijenu, kvaliteta je savrsena. Uvijek se vracam ovim kistovima. Meni se samo jednom jedna drska odljepila. Samo je to negativno kod njih, ali je sve u svemu odlicno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, fkt nisu skupi, na sreću, meni se niti jedna nije odljepila, možda s vremenom...al nemrem im to zamjerit jer stvarno neke stalno koristim. :)

      Izbriši
  4. Nisam cula pre za ovaj brend, mislim da ih u Srbiji nema, ali bih volela probati ovu za rumenilo/bronzer. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam jel u Srbiji imate Muller drogerije, kod nas ih ima samo ondje za kupiti, zapravo čini mi se da je to njihova robna marka. Nadam se da ćeš imati prilku za posjedovanjem pokojeg. :)

      Izbriši
  5. Nisam probala ni jedan njihov kist, ali budem malo škicnula kad sam u Mulleru. Najviše mi se sviđaju kistovi za sjenilo jer njih mi nikad dosta, dok ovih velikih za lice imam pozamašnu količinu koji je i više nego što mi treba :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam nikada cula za ovaj brend, izgledaju mi oke :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/essence-gel-nail-polish-look.html

    OdgovoriIzbriši
  7. i ja ovaj kist koristim za konturiranje i odličan mi je <3 drži se uz sva silna korištenja i pranja :D
    imam i kistove za sjenilo, najviše ih volim koristiti za nanošenje sjenila preko cijelog kapka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda znaš o čem pričam. :D I ja ih isto za to volim najviše koristiti. :)

      Izbriši
  8. Imam kist za rumenilo, I ajmo reci da je bio prvi kist koji Sam kupila za ozbac, I obozavam ga!! Dobro si me podsjetila na njega, negdje se zagubio, stvarno je mekan i divan I kvalitetni izraden... Ali trenutno ne mogu bez RT expert kista I setting brusha!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvi se uvijek pamte :D moji prvi kistovi su bili kupljeni u nekom kineskom dućanu, ali bila sam sedmi razred pa ono, za to vrijeme sam bila napredna i još uvijek ih čuvam i volim. :D Vjerujem za RT, jedva čekam da pokojeg nabavim. :)

      Izbriši
  9. Ne mogu vjerovat da ih još nisam uočila u Mulleru??? wtf, I'm not in da zone.. sljedeći put obavezno škicnem i uzmem kistove za sjenila (jer su mi trenutno najnužniji).. :)
    super recenzija, drago mi je vidjeti neku o pristupačnim kistovima :)

    OdgovoriIzbriši