utorak, 11. listopada 2016.

Proizvodi koji su me razočarali #3

Ponovno vam želim ušparati koju kunu, neki proizvodi su općenito loši, dok drugi jednostavno na meni ne djeluju i zbog toga su me razočarali. Napisat ću vam razloge za svaki proizvod. Prijašnje postove s proizvodima koji su me razočarali možete naći ovdje i ovdje.

Bacimo se na prvi proizvod, radi se o Catirce Ultimate stay lip liner u nijansi 080 Mauve Me, Tender! Baš mi je žao kaj se ovaj proizvod našao na listi, ali nažalost jedina pozitivna strana mu je nijansa, koja je prekrasna, sve ostalo je loše. Jako teško se nanosi, olovku je potrebno jače pritisnuti da bi ostala na usnama, a dok se malo jače pritisne, puca, već mi se dva put dogodilo da mi se komadić olovke odlomio. Inače imam i Essenceove olovke na odvrtanje, one su puno mekše i niti jedna od njih mi nije pukla.




 Ova olovka jako isušuje usne, naglašava suhe dijelove i neravnomjerno se nanosi. Toliko je suha i tvrda da se s vremenom jednostavno počne runiti s usana, što jako ružno izgleda. Ne potraje dugo na usnama, dok mi primjerice Essenceove potraju i po nekoliko sati na usnama. Inače volim olovke za usne nositi samostalno, ali ovu nije moguće nositi ni samostalno, a ni kao podlogu za neki ruž jer vam neće produžiti trajnje ruža, već će mu smanjiti trajnost na usnama, također ruž ne sjeda lijepo na ovu olovku.




Sve u svemu, teško je baratati ovom olovkom pa eto, savjetujem vam da uzmete Essence olovke jer su puno bolje u svakom pogledu.




Ebelin spužvica upija previše proizvoda, dok se namoči teško ju je iscijediti. Jako je tvrda i gruba na dodir. Neravnomjerno nanosi puder i s njom je nemoguće blendati. Napravila mi je samo fleke po licu pa sam na mjestima imala previše pudera ili ga uopće nisam imala. Također nemoguće ju je oprati od fleka koje ostanu nakon korištenja. Po meni loš deal i koristila sam ju svega nekoliko puta, nisam joj mogla dati više šansi jer bi mi uvijek lice izgledalo flekavo i grozno.



Dove derma spa goodness krema za ruke, košta nekih 30ak kuna, a na meni doslovno ne radi ništa. Moje ruke su jako suhe i osjetljive i potrebna im je bogata njega, koju ova krema nema. Mislim si da bi trebali uvesti i testere krema za ruke u drogerije i dućane, tak da znamo kakve je krema teksture, mirisa, koliko se brzo upija i hrani li kožu. Inače nakon prvog korištenja znam hoće li mi krema odgovarati ili ne, eto da sam imala tester ovo čudo ne bi kupila.

Krema je jako lagane i sklizave teksture. Inače jako lijepo miriše, ali to je sve kaj radi na mojim rukama, miriše. Prebrzo se upije i samo na minutu imam osjećaj da mi je nahranila kožu. Nakon toga mi treba ponovno mazanje jer me koža svrbi i imam osjećaj suhoće. Sve u svemu ima puno boljih i jeftinijih krema koje nahrane kožu i štite ju od vanjskih utjecaja, npr. Balea u limenoj teglici za svega 5 kuna ili Biobaza višenamjenska krema za 15 kn ili čak i Mixine kreme za 22 kn, sve su puno bolje, a jefitnije od ove Dove koja ne radi ništa.





Nivea double effect anti-perspirant i zbog ovog proizvoda me boli duša. Svi znate da obožavam Niveu, ali ovaj proizvod jednostavno više ne djeluje na meni. Ovaj dezić sam obožavala kroz cijelu srednju školu i nikad se ne bih oznojila dok bi ga nosila. Doduše ja se ni inače ne znojim puno, ali ovo ljeto sam se oznojila ispod njega, kaj mi još toliko i nije neki problem, ali ljudi moji, ja sam se i usmrdila ispod njega. Doslovno mi se nikad nije dogodilo da se usmrdim ispod nekog dezića (ovdje FA deziće ne ubrajam jer oni smrde sami po sebi). Baš mi je žao zbog ovog dezića jer inače predivno miriši i vraća me u srednju školu te budi neke uspomene u meni. Možda mu se vratim jednom i to zimi dok nisam toliko u pokretu i dok se minimalno znojim.






Guhl regenerativna kura za suhu lomljivu i kosu bez sjaja. Ova kura je blago rečeno koma, ona se ne bori protiv suhe lomljive kose bez sjaja, ona čini kosu lomljivom i suhom. Ne sjećam se kad mi je posljednji put neki regenerator/kura/maska isušio kosu do te mjere da je gruba na dodir. Inače moja kosa je suha, tj vrhovi su suhi, ali su mi oduvijek mekani na dodir, kao i ostatak vlasi. Obično ne tražim puno od nekog preparata za kosu, bitno mi je da mi olakša raščešljavanje, dodatno omekša kosu i eventualno, ako je ikako moguće da mi barem malčice zaštiti kosu. Ova stvar ništ od toga ne napravi, samo mi dodatno isuši kosu i sad zahvaljujući ovoj kuri, vrhovi mi izgledaju ko metla. Usput ima i prejak miris, tekstura mu je toliko rijetka da mi je jednom proizvod iscurio u čep i po polici jer ga nisam zatvorila do kraja, baš je bilo zabavno to čistiti dok se stvrdlo (nisam odmah primjetila da curi van). Treba jako puno proizvoda da bi obuhvatio kosu, s tim da samo stavljam od polovice kose, ne koristim na tjemenu. Jako brzo se troši, kaj je u ovom slučaju pozitivno jer nemrem dočekati da ju zavitlam u smeće. Inače košta 47,90 kn u Mulleru, pa ti vidi hoćeš li kupiti nakon ovog posta. :D




Vivian Gray cream soap ovo je kao neki fensi šmensi sapun za ruke. Dobila sam ga za rođendan. Ako sam guglajući došla do točne cijene ona je nekih 50ak kuna. Tko daje tu lovu za sapun, po meni preskupo, pogotovo dok se radi o lošem sapunu. Ko što sam već rekla, imam osjetljivu kožu ruku, suhu i povremeno sklonu pucanju. Ovaj sapun je samo pridonosio suhoći moje kože, a ni miris mi se nije sviđao, bio je prejak za moja osjetila i dosta dugo se zadržavao na koži. Moji ukućani su voljeli ovaj sapun pa sam im mirna srca prepustila korištenje. Jedina dobra stvar kod ovog sapuna je to kaj ambalaža može ostati dalje za korištenje. Ako vam je koža suha i osjetljiva ko i moja, preskočite ovaj sapun, za takav jedan, možete kupiti 10 Niveinih sapuna u kamenu, koji su puno, puno bolji. :)



Jeste li isprobali koji od ovih proizvoda? Kaj je vas posljednje razočaralo, podijelite sa svijetom. :D

Green

Broj komentara: 8:

  1. baš mi je žao zbog catrice olovčice, boja je super :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uzela sam catrice maskaru nije vazno sad koju ugl. Vazno je da je pisalo vodootporna maskara je sve a ne samo vodootporna razmaze se pre brzo ostavlja tockice
      Razocarana sam sa dosta stvari catrisa mozda dvije tri stvarcice mi pasu :(

      Izbriši
    2. Žao mi zbog maskare. :/ Iskreno nisam puno njihovih proizvoda probala, rumenila, lakove za nokte i ruževe, s tim da sam s rumenilima i lakovima jako zadovoljna, dok su mi ruževi baš bili razočaravajući...ili sam jednostavno naletjela na lošije nijanse.

      Izbriši
  2. Najviše mi je žao za Catrice olovku jer je kao prvo puno skuplja od Essence. Boja je divna, al uzalud! :(
    Ajde da se kod tebe pronađe i neki Nivein proizvod u failovima!! :P Probaj rexonine maximum protection roll onove, nema šanse da se usmrdiš. Jesu 40kn, al vrijede svake lipe!
    Stvarno, ne znam tko bi dao 50kn za sapun.. :')

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, za cijenu ove, možeš kupit dvije Essenceove.
      Mislim da mi je ovo prvi Nivein fail, vjerovala ili ne. :D Ne volim ti ja roll onove, ja sam ti od dezića i da, najbolji su mi Rexonini.
      Ahahahhahaha. :DD

      Izbriši
  3. I ja sam se jednom opekla na Catrice olovku, ali zato one na šiljenje volim iako su i one na sušu stranu (malo balzama ispod sve riješi).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću dati priliku tim na šiljenje jer imaju malo veći izbor od Essencea, tj nijanse koje se meni više sviđaju. :)

      Izbriši