petak, 17. studenoga 2017.

Nivea Aqua Effect osvježavajuća pjena za čišćenje lica


Niveine proizvode obožavam i vjerna sam im dugi niz godina, ali nisu svi proizvodi odlični, zašto mi je ovaj u skupini meh proizvoda saznajte u novom postu.

Nivea kaže: "Osvježavajuća pjenica za čišćenje lica, obogaćena vitaminom E i Hydra IQ, dubinski čisti kožu i hidratizira ju kako bi zadržala njenu prirodnu vlažnost."

Kao što možete vidjeti na fotkama, pjena dolazi u plavo-prozirnoj ambalaži, što se mi je super. Nedavno sam vam komentirala kako u posljednje vrijeme volim prozirne ambalaže jer uvijek znam koliko mi je proizvoda ostalo.

Pjena je namijenjena za normalnu do mješovitu kožu, dok na našoj deklaraciji, odnosno naljepnici stoji da je samo za normalnu kožu, ovi naši distributeri bi se trebali dogovorit s mozgom i napisat točne podatke. Cijena ove pjene je oko 40ak kuna, čini mi se 44,90 kn, ali nisam u potpunosti sigurna. Uvijek zaboravim zapisati cijene dok kupim stvari pa dok pišem recenziju, nikad ne znam točnu cijenu. :3 Dolazi u količini od 150ml i sporo se troši pa će vam ova bočica dosta dugo potrajati.





Ambalaža je napravljena od čvrste plastike, dok je pumpica zeznuta stvar, nakon par korištenja mi se potrgala. Pumpica ima mehanizam koji bi ju trebao vraćati gore, e taj mehanizam kod mene ne radi pa ju svaki put moram ručno dizat gore. To mi ide na jetra jer uvijek koristim pumpicu i pol za umivanje pa se natežem s potiskivanjem. Ako već nešto kupim, onda očekujem da je funkcionalno, a ne da mi se potrga u roku keks.

U bočici je u tekućem stanju, ali dok ju istisnete van izlazi u obliku pjene. Pjena ima diskretan, ali vrlo osvježavajući miris, koji se meni jako sviđa.
Tekstura pjene je srednje bogata, što će ga reći da se neće u dodiru s licem razbježati na sve strane i nestati s kože. Volim takve bogatije pjene jer imam dojam da mi puno bolje očiste kožu. Pjena je mekana i lagana i baš ju je divota koristiti.




Imam mješovitu kožu, T zona mi je nešto masnija, dok je ostatak lica normalan. Ovu pjenu koristim jednom dnevno, najčešće navečer prije spavanja. Iako imam dojam da je pjena lagana, ona isušuje kožu, stoga oprezno s korištenjem.
Dobro je kožu održavati čistom, ali opet ne treba pretjerati s razno raznim čistačima. Dok sam ovu pjenu koristila dva puta dnevno, uz neke druge čistilice (micelarne otopine), isušila sam si okoloočno područje.
Sada ju koristim jednom dnevno i više ju ne kombiniram s micelarnom otopinom pa mi je stanje kože normalno. Da pojasnim, inače moja rutina čišćenja kože je izgledala brisanje lica micelarnom pa nakon toga umivanje ovom pjenom, nije ni čudo da sam si isušila kožu, sve to skupa je bilo previše za nju.




Pjena dobro očisti lice od svih nečistoća te očisti i ostatke make upa, koji su možda promakli micelarnoj/mlijeku/ulju za odstranjivanje šminke. Nisam pokušavala cijeli make up skinuti s ovom pjenom, ali imam dojam da ne bi uspjela u tome, posebice ne u čišćenju vodootpornog make upa. Lice mi je nakon korištenja osvježeno i čisto, ali budimo realni, ne očisti dubinski lice, niti ga hidratizira ko što Nivea navodi.
Nakon korištenja obavezno nahranite kožu i ponovno napominjem, nemojte pretjerati s čišćenjem ko što sam ja.

SASTOJCI:
Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol Denat, Disodium Cocoyl Glutamate, Tocopheryl Acetate, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Panthenol, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Parfum

Jesam li u potpunosti zadovoljna ovom pjenom-nikako. Hoću li ju ponovno kupiti-neću. Uglavnom, još sam uvijek u potrazi za it pjenom za umivanje. Htjela bi neku s dobrim sastojcima, blagu, a učinkovitu i da joj je cijena prihvatljiva. Sudeći po ponudi u našim drogerijama, tražim previše. XD

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj pjeni? Jeste li ju isprobali i hoćete li?

Green 💋

Nema komentara:

Objavi komentar